Megosztás:

A Red Bull megfogná a Ferrarit év közben

Christian Horner csapatfőnök elégedett az Ausztrál Nagydíjon látottakkal.
Christian Horner csapatfőnök elégedett az Ausztrál Nagydíjon látottakkal. © Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner biztos benne, csapata a 2016-os szezon előrehaladtával képes lehet arra, hogy megszorongassa a Ferrarit.

Daniel Ricciardo negyedikként ért célba hazai versenyén, az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mindössze 15 másodperccel lemaradva a ferraris Sebastian Vetteltől.

„A Ferrari nem volt sokkal előrébb, ha tehát leszegett fejjel tudunk dolgozni és tovább nyomjuk, akkor egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az év második felében harcolhatunk velük egy kicsit” – mondta a szakember.

„Alapvetően a kasztni jól működik, és a gumik elhasználódásának mértéke is kiváló. Olyan hosszú etapjaink voltak, mint a legjobbaknak, és versenyképesnek tűntünk. Amikor Ricciardo tiszta pályán autózott, ugyanazokkal a gumikkal olyan köridőket futott, mint Seb.”

„Szóval vannak azért biztató tények. Jól taktikáztunk, jó kerékcseréink voltak, szóval szolid teljesítményt nyújtottunk.”

Horner – kinek csapata tavaly negyedik lett a konstruktőri pontversenyben – azt mondja, elégedett azzal, ahogy kezdték az idei szezont.

„A pályán egyértelműen miénk volt a harmadik leggyorsabb autó, főleg a versenyen, ami nagyon biztató. Még nem úgy állunk, ahogy szeretnénk, hiszen nyilván szeretnénk előrelépni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sem Fernando Alonso, sem Kimi Räikkönen V6-os erőforrása nem sérült meg az Ausztrál Nagydíj múlt...

Hozzászólások

( komment)