Red Bull: A Mercedes és a Ferrari nem elég „tökös” - F1VILÁG.HU

Red Bull: A Mercedes és a Ferrari nem elég „tökös”

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, a Mercedesszel és a Ferrarival ellentétben az energiaital-gyárosok „elég tökösek” ahhoz, hogy fiatal tehetségeknek adjanak lehetőséget a Forma-1-ben.

A múlt hétvégi Maláj Nagydíjon a Toro Rosso színeiben bemutatkozhatott a GP2-es sorozat tavalyi bajnoka, a 21 esztendős Pierre Gasly, aki Daniil Kvyat helyét vette át, és a hétvégi Japán Nagydíjon is autóba ülhet majd.

Sőt, jó esély van rá, hogy a francia versenyző 2018-ban már a Toro Rosso állandó versenyzője lesz, miután Carlos Sainz jövőre a Renault színeiben folytatja F1-es pályafutását.

Természetesen nem Gasly az első olyan tehetség, aki a Red Bullnak köszönhetően kap lehetőséget a Forma-1-ben. Az energiaital-gyárosok híresek juniorprogramjukról, és előszeretettel támogatnak fiatal versenyzőket – egészen a Forma-1-ig.

Dr. Helmut Marko azt mondja, riválisaik, a Mercedes és a Ferrari nem elég bátrak ahhoz, hogy fiatalokat hozzanak az F1-be, és utalt arra, Gasly 2018-ban már a Toro Rosso állandó versenyzője lesz.

„Hamarosan elmondhatom önöknek. A Ferrarival és a Mercedesszel ellentétben a Red Bull elég tökös ahhoz, hogy beültesse ezeket a versenyzőket az autóiba” – mondta a szakember, amikor arról kérdezték, mi a tervük Gasly-val 2018-ban.

„Megvannak az elképzeléseink, és amint mindent véglegesítünk, tudatni fogjuk önökkel.”

Marko elárulta, Gasly pontosan azt a teljesítményt nyújtotta, amit kértek tőle Malajziában.

„Főleg az esős első edzésen mutatta meg, hogy nincs megijedve, és jól kezeli az autót. Nem követett el hibákat a hétvégén, szóval ez egy kiváló bemutatkozás volt számára.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy Danii Kvyat jövőre is a Toro Rossónál maradhat-e, a Red Bull tanácsadója elárulta: „Amint tudni fogjuk, eláruljuk önöknek.”

Bár Kvyatot nemrég Gasly váltotta a Toro Rossónál, úgy tudni, az orosz már idén újra autóba ülhet, akár az Amerikai Nagydíjon. A Red Bull tehát továbbra is számol az ifjú versenyzővel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!