Red Bull: Mi nem úgy állunk a Hondához, ahogy a McLaren!

Fotó: Scuderia Toro Rosso
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 26: Honda branding is seen on the Scuderia Toro Rosso STR13 during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 26, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1WD5RP94S2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko biztos abban, versenyképesek lesznek majd a 2019-es Forma-1-es idényben a Honda erőforrásait használva.

Az energiaital-gyárosok idén használják utoljára a Renault erőforrásait, Marko pedig elárulta, azért döntöttek a váltás mellett, mert betelt a pohár, és a francia gyártónak nem sikerült beváltania ígéreteit.

A szakember szerint a Renault egész egyszerűen elveszítette a kontrollt motorja felett, mely sem a teljesítmény, sem a megbízhatóság tekintetében nem tudja felvenni a versenyt a topgyártókkal.

A Red Bull motorsport-tanácsadója a minap egy interjúban arról beszélt, szentül hiszik, hogy a Hondával való partnerség működni fog az elkövetkezendő években.

„A Renault jelenleg egész egyszerűen nem tartja kontroll alatt motorcsomagját” – mondta Dr. Helmut Marko a Servus TV-nek.

„A teljesítményt tekintve nincsenek a Mercedes, vagy a Ferrari szintjén, ráadásul a megbízhatósággal is gondjaik vannak. Ricciardóval ellentétben mi elveszítettük a bizalmunkat a Renault-val szemben. A Hondában pedig egy olyan partnerre leltünk, mely teljes mértékben elkötelezett, megvannak a szükséges emberi és technikai forrásai, és első számú csapatként kezel bennünket.”

„A Renault számára viszont csak egy fizető vásárló voltunk. Tisztességgel bántak velünk, de saját csapatunk természetesen mindig prioritást élvezett. A Renault azon ígéretét, miszerint versenyképesek leszünk, soha nem váltotta be. Ezért döntöttünk úgy, hogy élünk az alternatív lehetőséggel, amit felkínáltak nekünk.”

„A kezdeti tárgyalásokat én folytattam, majd az üzlet a főnök, Dietrich Mateschitz elé került. Elkezdtünk együttműködni a Hondával a Toro Rosso révén, láthattuk, hogyan dolgoznak, és hogyan fejlődik a kooperáció. Minden tökéletesen működött. A következő évben pedig a Honda még komolyabb erőfeszítéseket fektet a munkába. Olyan fejlesztőközpontjuk van Szakurában, amellyel senki sem versenyezhet!”

Marko hozzátette, biztos a projekt sikerében, ők ugyanis nem úgy állnak hozzá a Hondához, mint az elmúlt években a McLaren csapata.

„Teljesen más a megközelítésünk a Hondával, mint a McLarennek volt. Ők többé-kevésbé megmondták a Hondának, milyennek kell lennie a motornak, és hol kell elhelyezni az aggregátot. Mi egyszerűen annyit mondtunk, hogy a lehető legjobb motort kell megépíteniük. És aztán megpróbálunk alkalmazkodni a kasztnival. Mindent közösen megvitattunk. A japánok rájöttek arra, hogy követtek el hibákat. Változott a személyzet összetétele, és szakértőktől is elfogadtak tanácsokat. A Toro Rossónál mutatott idei forma pedig jól mutatja, hogy a dolgok remek irányba haladnak.”

„Biztos vagyok abban, hogy jövőre a Renault előtt leszünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!