Red Bull: Mi nem úgy állunk a Hondához, ahogy a McLaren! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Mi nem úgy állunk a Hondához, ahogy a McLaren!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko biztos abban, versenyképesek lesznek majd a 2019-es Forma-1-es idényben a Honda erőforrásait használva.

Az energiaital-gyárosok idén használják utoljára a Renault erőforrásait, Marko pedig elárulta, azért döntöttek a váltás mellett, mert betelt a pohár, és a francia gyártónak nem sikerült beváltania ígéreteit.

A szakember szerint a Renault egész egyszerűen elveszítette a kontrollt motorja felett, mely sem a teljesítmény, sem a megbízhatóság tekintetében nem tudja felvenni a versenyt a topgyártókkal.

A Red Bull motorsport-tanácsadója a minap egy interjúban arról beszélt, szentül hiszik, hogy a Hondával való partnerség működni fog az elkövetkezendő években.

„A Renault jelenleg egész egyszerűen nem tartja kontroll alatt motorcsomagját” – mondta Dr. Helmut Marko a Servus TV-nek.

„A teljesítményt tekintve nincsenek a Mercedes, vagy a Ferrari szintjén, ráadásul a megbízhatósággal is gondjaik vannak. Ricciardóval ellentétben mi elveszítettük a bizalmunkat a Renault-val szemben. A Hondában pedig egy olyan partnerre leltünk, mely teljes mértékben elkötelezett, megvannak a szükséges emberi és technikai forrásai, és első számú csapatként kezel bennünket.”

„A Renault számára viszont csak egy fizető vásárló voltunk. Tisztességgel bántak velünk, de saját csapatunk természetesen mindig prioritást élvezett. A Renault azon ígéretét, miszerint versenyképesek leszünk, soha nem váltotta be. Ezért döntöttünk úgy, hogy élünk az alternatív lehetőséggel, amit felkínáltak nekünk.”

„A kezdeti tárgyalásokat én folytattam, majd az üzlet a főnök, Dietrich Mateschitz elé került. Elkezdtünk együttműködni a Hondával a Toro Rosso révén, láthattuk, hogyan dolgoznak, és hogyan fejlődik a kooperáció. Minden tökéletesen működött. A következő évben pedig a Honda még komolyabb erőfeszítéseket fektet a munkába. Olyan fejlesztőközpontjuk van Szakurában, amellyel senki sem versenyezhet!”

Marko hozzátette, biztos a projekt sikerében, ők ugyanis nem úgy állnak hozzá a Hondához, mint az elmúlt években a McLaren csapata.

Hirdetés

„Teljesen más a megközelítésünk a Hondával, mint a McLarennek volt. Ők többé-kevésbé megmondták a Hondának, milyennek kell lennie a motornak, és hol kell elhelyezni az aggregátot. Mi egyszerűen annyit mondtunk, hogy a lehető legjobb motort kell megépíteniük. És aztán megpróbálunk alkalmazkodni a kasztnival. Mindent közösen megvitattunk. A japánok rájöttek arra, hogy követtek el hibákat. Változott a személyzet összetétele, és szakértőktől is elfogadtak tanácsokat. A Toro Rossónál mutatott idei forma pedig jól mutatja, hogy a dolgok remek irányba haladnak.”

„Biztos vagyok abban, hogy jövőre a Renault előtt leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!