Red Bull: Mi vagyunk a felzárkózás mesterei! - F1VILÁG.HU

Red Bull: Mi vagyunk a felzárkózás mesterei!

HIRDETÉS
F1 Grand Prix of China

Rendkívül komoly fejlesztésekkel készül a Forma-1-es Spanyol Nagydíjra, a szezon ötödik versenyére a Red Bull csapata. Az osztrák istálló azt reméli, sikerül felzárkózni a riválisokhoz.

Az osztrák istálló nagy reményekkel vágott neki a 2017-es szezonnak, az első versenyeken azonban nemigen tudta felvenni a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel. A múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a csapat teljesítménye látszólag javult, ám a Red Bull így sem tudta kihozni a legtöbbet lehetőségeiből.

A Milton Keynes-i csapat gőzerővel dolgozik a fejlesztéseken, és a szezon ötödik versenyére, a Spanyol Nagydíjra egy gyakorlatilag teljesen új autóval érkezik meg.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, persze nemcsak a kasztnival, hanem a Renault-motorral is voltak gondok az elmúlt időszakban – ezen is igyekeznek változtatni.

„Két problémánk van: az egyik, hogy a Renault-nak voltak megbízhatósági gondjai, ami lelassította őket a fejlesztésekben. És mi sem építettünk olyan kasztnit, mint kellett volna” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„De éjt nappallá téve dolgozunk, hogy összekapjuk magunkat. Nagyon optimisták vagyunk, hogy Barcelonában jelentős előrelépést teszünk, ahol komoly újításaink lesznek majd.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Arra a kérdésre, hogy ezek a fejlesztések igazán jelentősnek mondhatóak-e, Marko így felelt: „Igen, a kasztni át lesz alakítva Barcelonára, és a Renault is tervez valamit Montrealra.”

Marko attól sem tart, hogy a Spanyol Nagydíjra a Ferrari és a Mercedes előnye már túl nagy lesz.

Hirdetés

„Ki mondja ezt? Amikor Sebastiannal [Vettellel] a világbajnoki címért harcoltunk Alonso ellen [2012-ben], 42 pontos hátrányunk volt a nyári szünet után. És végül nyertünk! Szóval mi vagyunk a felzárkózás mesterei!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!