Red Bull: Miénk a mezőny legjobb kasztnija

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull magabiztosan várja a 2018-as F1-es szezonnyitót, az Ausztrál Nagydíjat, mivel Helmut Marko szerint egyértelmű, hogy a kasztnijuk minden versenytársukénál jobb.

2017-ben gyenge szezonkezdetet tudhatott maga mögött a Red Bull, azonban a téli teszek során idén kiderült, hogy abszolút az élmezőnyben helyezkednek el, a Mercedes ráadásul idei fő riválisaként tekint rájuk.

Helmut Marko, az istálló tanácsadója szerint az ő kasztnijuk a legerősebb a mezőnyben: „Tudjuk, hogy a kasztnink abszolút mindenkié előtt áll, ezt a GPS és egyéb adatok mutatják. A probléma a motorral van. Nehéz utolérni a Mercedes kiváló teljesítményét, amit magukkal hoztak.”

Christian Horner csapatfőnök szerint mindenképpen látszik a tesztek alapján, hogy sokkal jobb pozícióból vágnak neki a szezonnak, mint tavaly.

„Nehéz következtetéseket levonni, de nem gondolom, hogy a kanyarokban most időt dobnánk el – ezt láttuk Barcelonában. Ha megnéztük, evidens volt, hogy az autónk készen áll” – nyilatkozta Horner.

Megalapozott az optimizmusunk az autóval kapcsolatban. A versenyzők felé is jó visszajelzéseket mutat, szóval ez egy remek kiindulópont ahhoz, hogy megkezdjük a szezont. Tudjuk, hogy melyek a gyengeségeink az ellenfeleinkhez képest, és ezeket más területeken kell kompenzálnunk” – folytatta a csapatfőnök. „Azon van a fókusz, hogy abból dolgozzunk, amire van ráhatásunk, hogy a teljesítményünket és a megbízhatóságunkat növelni tudjuk, illetve megragadjuk a lehetőségeket, ahol csak lehetséges.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek