Red Bull: Mindent megtettünk, hogy megtartsuk Ricciardót

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, véleménye szerint minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy meggyőzzék Daniel Ricciardót a maradásról.

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, véleménye szerint minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy meggyőzzék Daniel Ricciardót a maradásról.

Az ausztrál versenyző nyáron jelentette be, hogy 2019-ben a Renault színeiben folytatja autóversenyzői pályafutását.

Pedig tárgyalásai állítólag jól haladtak a Red Bull-lal: olyannyira, hogy a Magyar Nagydíj után alá is írták volna új szerződésüket.

Ricciardo aztán a távozás mellett döntött, ezzel alaposan meglepve a Red Bull vezérkarát.

„Megvizsgáltuk a dolgot, és úgy gondoljuk, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy megtartsuk őt” – mondta Christian Horner csapatfőnök a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva.

„Valójában azt mondta – a klasszikus szakítós dumával jött elő –, hogy nem miattunk, hanem miatta van! Azt gondolom, nagyon vágyott már egy új kihívásra.”

„És szerintem aggódott a saját értéke miatt is Max [Verstappen] folyamatos fejlődése miatt, és talán bizonytalan volt a Hondával kapcsolatban is. Ezt követően láthatta, hogy amiről beszéltünk, az elkezdett megvalósulni.”

„Az embernek mindig van egy B-terve. Szerintem amint rájöttünk, hogy komolyan gondolja, és eldöntötte, hogy továbbáll, nagyon könnyű döntés várt ránk Pierre Gasly-val kapcsolatban.”

Horner mindazonáltal leszögezte, soha nem támogatták jobban Verstappent Ricciardónál.

„Az első számú versenyző ennél a csapatnál az, aki elöl van a pályán. Ez az egyszerű szabály. Nincs favorizálás a csapat működésében. Ezt Daniel is nyíltan el fogja mondani.”

„Mexikóban fordult elő először, hogy Daniel jobban szerepelt az időmérőn Maxnál Monaco óta. Max időmérős teljesítménye őrületes volt, és talán ez is hozzájárult Daniel jövővel kapcsolatos döntésének.”

Horner elismerte, Ricciardo nagyon frusztrált volt a sorozatos műszaki problémák miatt.

„Azt gondolom, ez egy nehéz idény volt számára. Meg kellett birkóznia Max folyamatos fejlődésével, és bár mindkét versenyzőnél előfordultak problémák, vasárnaponként leginkább Daniellel történt valami, nem pedig Maxszel.”

„Az a kuplungprobléma, ami előjött Danielnél Mexikóban, vasárnap, előjött Maxnél is, csak pénteken. A brazíliai edzésen Maxnél volt olajszivárgás, a repedés pedig Mexikó óta ott volt, és szerencsére ott még nem állt meg az autó.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek