Verstappen vs. Ocon

Red Bull: Mondtuk, hogy nyugodjanak le, de elcseszték

Fotó: Red Bull Racing

Tiszta és szigorú beszélgetésen vannak túl a Red Bull versenyzői a csapatvezetéssel, miután összeütköztek az Azeri Nagydíj versenyén, és kettős kieséssel zárták a hétvégét.

Christian Horner csapatfőnök szerint a futamon bizonyították a pilóták azt, hogy tudják kezelni az egymással folytatott csatát, hiszen számos alkalommal harcoltak egymással. Igaz, már korábban is feszegették a határokat, hiszen a futam korábbi szakaszában is összeértek egyszer.

A verseny végén azonban katasztrófába torkollott a Red Bull hétvégéje, amikor Ricciardo hátulról belement Verstappen autójába, és mindkettejük versenye véget ért. A pilóták elnézést kértek a történtekért, ám ezt később személyesen, a gyárban is meg kell tenniük a csapat utasítására.

„Zárt ajtók mögött beszéljük meg a dolgokat, de végső soron egy csapatért versenyeznek, és ezt ma elcseszték” – nyilatkozta Horner a futamot követően.

„Tulajdonképpen három incidens is történt köztük a verseny során. Korábban is összeértek a kerekeik, és megmondtuk nekik, hogy nyugodjanak le egy kicsit. A mérnökök ezt kontrollálják és a pilótákkal együtt dolgoznak.”

„De nem akarunk közbeavatkozni a kerék-kerék elleni csatáikba. Nagyon jól kezelték ezeket a helyzeteket, egészen eddig. Mindig is azt mondtuk: hagyjatok elég helyet egymásnak, és mi is hagyni fogunk titeket versenyezni. Ezt is tették a futam során egészen eddig a szerencsétlen balesetig.”

A csapatfőnök úgy nyilatkozott, nem fogják egyik pilótát sem elítélni jobban, mint a másikat, mindketten ugyanannyira felelősek a történtekért.

„Nem rakom rá a felelősséget egyik versenyző vállára sem, mindketten hibásak benne, és a csapat látta kárát ennek” – mondta Horner.

A kérdésre, a továbbiakban is hagyni fogják-e a pilótákat versenyezni egymással, Horner így felelt: „Az a szándékunk, hogy hagyjuk őket továbbra is, de tiszteletet kell mutatniuk a csapat és egymás felé – és helyet kell hagyniuk egymásnak.”

„Emlékeztettük őket, hogy egy csapat részei, felelősségük van a szerepükben, és mivel mindketten magasan fizetettek, az istálló érdekeit is kell szem előtt tartaniuk, nem csak a sajátjukat. Az üzenetet nagyon világosan átadtuk nekik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Friss hírek