Red Bull: Nem leszünk bajnokesélyesek idén - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nem leszünk bajnokesélyesek idén

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elmondta, miért előnyös számukra, hogy két egyformán erős pilótájuk van, valamint arról is beszélt, számít-e idén arra, hogy a világbajnoki címért küzdhetnek.

Habár a Red Bull versenyzőinek csupán az a célja idén, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni önmagukból minden futam során, bíznak benne, hogy jelentős fejlődést sikerül elérniük idén, így a Mercedesszel és a Ferrarival is felvehetik majd a versenyt.

Helmut Marko szerint mindenképpen javulás várható idén a csapatnál, hiszen úgy látja, most rendben mentek a fejlesztések, így nem lesznek problémáik a szezon elején, mint tavaly.

„A Renault erőforrása sokkal megbízhatóbb és erősebb kell legyen idén, nekünk pedig a kezdetektől fogva erős kasztnink lesz – de a Mercedes új motort épít. Lehet, hogy még nagyobb lesz az előnyük” – nyilatkozta Marko.

„Ha a motor az ígéretek szerint változik, akkor határozottan közelebb lehetünk a Mercedeshez. Láttuk, hogy a szezon második felében felzárkóztunk – túl későn fejeztük be az autót. Annak nincs semmi értelme, ha az utolsó 14 napban találsz néhány századmásodpercet. Sokkal fontosabb az, hogy jól felkészüljünk a szezonra.”


[su_service title=”Riportfilm a Red Bull RB14-es modelljéről” icon=”icon: video-camera” size=”20″][/su_service]


A Mercedesnél tavaly Lewis Hamilton, a Ferrarinál pedig Sebastian Vettel volt az, aki esélyes volt a világbajnoki címre – a kérdésre, a Red Bullnak nincs-e nehezebb dolga amiatt, hogy mindkét versenyzőjére egyformán koncentrál, Marko így válaszolt:

„Ha két egyformán erős versenyződ van, akkor egymást fogják ösztönözni a magas teljesítményre – ugyanezt fogják tenni a csapattagokkal is.Ha egy pilóta van, aki a határon megy, akkor akkor sosem tudod igazán, hogy hol állsz.”

Hirdetés

A szakember emellett hozzátette, nem gondolja úgy, hogy idén dönteniük kell a pilótasorrendről, ugyanis szerinte még nem fognak a vb-címért harcolni.

„Az hátrány, ha a versenyzők pontokat vesznek el egymástól, de azt hiszem, nem vagyunk abban a szituációban, hogy a bajnoki címért küzdjünk idén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!