Red Bull: Nem nézünk hátrafelé, a Ferrarira!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Már nem a Ferrari, hanem a Mercedes legyőzésére fókuszál a Red Bull Forma-1-es csapata. Az osztrák istálló Max Verstappen révén egy dobogós eredménnyel kezdte a szezont.

Az osztrák istálló idén már nem a Renault, hanem a Honda erőforrásait használja az F1-ben, a melbourne-i hétvégén pedig a két Mercedes mögött Verstappen a 3. helyen futott be.

2015-ös visszatérése óta a Hondának ez volt az első dobogós eredménye, a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko pedig azt mondja, rendkívül elégedettek a japán gyártóval.

„Nagyon biztató a jövőre nézve, hogy egyetlen árva vészjelzést sem kaptunk a motorral kapcsolatban a verseny során. Az üzemanyag-fogyasztástól kezdve a motorerőn át az akkumulátorig minden a „zöld zónában” volt folyamatosan” – mondta a szakember a Speed Week című lapnak.

Marko hozzátette, nem elégszenek meg a 3. hellyel: a Mercedes legyőzésére hajtanak.

„Egy bizonyos határon belül tartottuk a távolságot a Mercedeshez képet. Momentán nem figyelünk hátrafelé, a Ferrarira. Számunkra mindig az első hely a mérce – szóval előretekintünk.”

Marko hozzátette, véleménye szerint idén a bajnoki címért is harcolhatnak majd.

„Max remekül kezdte a szezon. Így nyer az ember bajnoki címeket – úgy, hogy optimális eredményt ér el, és pontokat szerez. A mi autónkkal ő harcolni tud majd a vb-címért – abszolút!”

A szakember persze tudja, a Red Bullnak javítania kell RB15-ös versenygépén.

„Többet akarunk a 3. helynél. De a csapat jó úton jár, és ha a tempót említjük, akkor ugyanazon a szinten voltunk, mint [Lewis] Hamilton.”

Helmut Marko még egyszer odaszúrt korábbi motorpartnerüknek, a Renault-nak. A szakember azt mondja, eddig olyan autót kellett építeniük, mely kompenzálta a motorerőhiány miatti veszteséget – ez azonban idén megváltozott.

„Amilyen gyorsan csak lehet, dolgoznunk kell a kasztnin. Több leszorítóerőre van szükségünk, mert az elmúlt években a lehető legkisebb leszorítóerejű autókat építettük, hogy ne legyen akkora a légellenállás. De ez már nem jelent problémát.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek