A Red Bull nem örülne a kétnapos versenyhétvégéknek

Fotó: Red Bull Racing
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner in the Team Principals Press Conference during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2017 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Mexican GP 2017

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nem lenne jó döntés, ha eltörölnék a pénteki edzésnapokat a Forma-1-ben.

A száguldó cirkusz sportigazgatója, Ross Brawn nemrég úgy fogalmazott, ahhoz, hogy a Liberty Media terveinek megfelelően ki tudják bővíteni a versenynaptárat, az egyik lehetséges megoldás az lenne, ha a jelenlegi három helyet kétnaposak lennének a versenyhétvégék.

„Nyilvánvalóan próbálnak felszabadítani helyeket még több versenynek. De ha túl sok fejezet van, a könyv elveszíti a fonalát… És azt hiszem, Mexikó, vagy Ausztrália túl messze van ahhoz, hogy 2 napra menjünk.”

„Ráadásul a pénteki napok lehetőséget adnak a promótereknek is arra, hogy még több rajongót csábítsanak a sportágba.”

Horner szerint a kétnapos formátum a csapatoknak is ártana, hiszen a kevés tesztlehetőség mellett így még kevesebb időt tudnának pályán tölteni.

„Még többet nyomnának a latba a szimulációk, és nem hiszem, hogy ez megfelelő egyensúlyt teremtene a csapatok között.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!