Verstappen vs. Ocon

Red Bull: Nem várunk az örökkévalóságig Ricciardóra

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapata legkésőbb a nyári szünetig tudni szeretné, Daniel Ricciardo náluk folytatja-e pályafutását 2019-ben.

Az ausztrál szerződése az idei szezon végén lejár, és úgy tudni, szolgálatai iránt a Mercedes és a Ferrari is érdeklődik. Sőt, néhány hete olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Ricciardo előszerződést kötött a Ferrarival, habár ezt nem sokkal később cáfolta is.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, fel vannak készülve arra az esetre, ha az ausztrál a szezon végén távozik, de a nyári szünetig mindenképpen tudni szeretnék, hogyan tovább.

„Legkésőbb a nyári szünet idejére meg kell születnie a döntésnek. Nem szeretnénk az örökkévalóságig várni” – mondta Horner.

„Vannak egyéb remek opcióink. A prioritás az, hogy Daniellel folytassuk, de ha ez nem jön össze, megvizsgáljuk a többi lehetőséget.”

Arra a kérdésre, hogy milyen alternatívái lehetnek a Red Bullnak, a szakember így felelt: „A legnyilvánvalóbb Carlos Sainz. Szerződése van velünk. És van még néhány fiatal versenyzőnk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Bocsánatkéréssel tartozik a Red Bull Gaslynak

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, „bocsánatkéréssel tartoznak” Pierre Gaslynak, amiért egy „hülye hibával” tönkretették a francia versenyző melbourne-i időmérőjét.

Red Bull: A Mercedes gyors, de nehezen vezethető

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Hornernek kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes képes lesz tartani pénteki tempóját az Ausztrál Nagydíj vasárnapi versenyén.

Friss hírek