Megosztás:

A Red Bull nem volt messze az élmezőnytől

Az ausztrál negyedikként ért célba Melbourne-ben.
Az ausztrál negyedikként ért célba Melbourne-ben. © Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, nagyon örül annak, hogy az évadnyitó Ausztrál Nagydíj bizonyos szakaszaiban képesek voltak tartani a Mercedes és a Ferrari tempóját.

Ricciardo negyedikként ért célba hazai versenyén, noha a Red Bullnál nem számítottak arra, hogy ilyen előkelő pozícióban tudnak majd befutni.

„Jó verseny volt, a negyedik hely jobb annál, mint amire számítottunk, szóval elégedett vagyok vele” – fogalmazott az ausztrál.

„De sokkal elégedettebb vagyok azzal a tempóval, amit nyújtani tudtunk. Ahogy vártuk, még azért nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Ferrari és a Mercedes, de a verseny bizonyos szakaszaiban nem voltunk olyan messze.”

„A futam egyes részeiben bizony fel tudtuk venni velük a tempót, a végén pedig az opciós gumikkal még a leggyorsabb kört is meg tudtuk futni. Nagyon jól éreztem magam. A rajtnál nem sok pozíciót tudtunk fogni, de aztán tudtunk előzni.”

Ricciardo hozzátette, nagyon bízik abban, hogy a csapat a szezon előrehaladtával tovább fejlődhet majd.

„Alapvetően azt gondolom, a tempónk nem volt rossz. Remélhetőleg nem egyszeri alkalomról volt szó, de határozottan azt érzem, hogy a kasztnink nagyon jó. Szerintem folytatni tudjuk az efféle szereplést, és talán Montrealban már lesz egy jó kis fejlesztési csomagunk is.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke, Max Mosley szerint 15 évvel ezelőtt...

Hozzászólások

( komment)