Verstappen vs. Ocon

Red Bull: Nyár végén döntünk majd motorkérdésben

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Hiába szabott májusi határidőt a Renault, a Red Bull Forma-1-es csapata csak nyár végén kíván dönteni arról, milyen motorokkal vág neki a 2019-es szezonnak.

Az osztrák istálló és a Renault szerződése a szezon végén lejár, a hírek szerint pedig jó esély van rá, hogy a Red Bull jövőre Honda-motorokkal folytatja, amennyiben testvércsapatuk, a Toro Rosso eredményes lesz a japánok erőforrásaival idén.

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke nemrég azt mondta, májusban már szeretnék tudni, hogy a Red Bull velük tervezi-e a folytatást, Christian Horner azonban azt mondta, nem fogják elkapkodni a döntést.

„Mi úgy tudjuk, hogy májusban kell jelzést adni az FIA-nak, de ez még nem kell, hogy elkötelezettséget jelentsen” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„A nyár végén születik majd döntés erről. Ez a reális időpont a döntéshozáshoz. A Honda fantasztikusan kezdett a Toro Rossóval. Nyilván remek helyzetből figyelhetjük a fejlődésüket az év első felében. Nagy érdeklődéssel figyeljük majd őket.”

A Red Bull a Renault motorjaival tavaly 3 futamot nyert meg, idén pedig szeretnének harcban lenni a bajnoki címért – habár úgy tűnik, a francia gyártó továbbra is lemaradásban van a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.

„Látnunk kell, hogy alakul az idei év, de ha lemaradásban leszünk a motorerőt tekintve, akkor meg kell próbálnunk az autóval kompenzálnunk. Érdekes lesz látni, ki lesz az, aki csak 3 motort használ fel idén. De ha megengedőbbek is lennének a szabályok, az erősorrend akkor sem változna.”

„A probléma az, hogy a mostani motorszabályok nem olyan jók a Renault-nak, mint amennyire a Mercedesnek és a Ferrarinak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek