Red Bull: Ricciardo döntött, velünk akarja folytatni

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Nagyon közel áll a Red Bull Forma-1-es csapata ahhoz, hogy meghosszabbítsa Daniel Ricciardo lejáró szerződését – árulta el Christian Horner csapatfőnök.

Az ausztrál jelenlegi kontraktusa 2018 végéig szól, egyelőre azonban még nem írta alá új szerződését, mivel szerette volna látni, milyen lehetőségei lesznek a következő idényre.

Miután úgy tűnik, sem a Mercedesnél, sem a Ferrarinál nem lesz hely Ricciardo számára, a rutinos versenyző jó eséllyel marad a Red Bullnál.

Christian Horner csapatfőnök az ORF televíziónak nemrég elárulta, közel állnak a hosszabbításhoz.

„Eljutottunk arra a pontra, ahol már mindketten folytatni akarjuk. A csapat is és ő is” – mondta a szakember. „Csak idő kérdésre, amíg átrágjuk magunkat a részleteken, és egyezségre jutunk.”

Horner hozzátette, nyilvánvaló, hogy főleg a Mercedes játszadozott a gondolattal, hogy leigazolja Ricciardót a következő évre.

„Úgy hiszem, volt egy ajánlata, ami potenciálisan érdekelte őt. Türelmetlen, és a világbajnoki címért akar harcolni. Ezért is nézett körül, de azt hiszem, a Ferrari és a Mercedes mostanra eldöntötte, hogy nem változtat.”

Ricciardo az F1VILÁG kérdésére még Ausztriában azt mondta, az nem befolyásolja túlzottan a döntését, hogy a Red Bull Honda-motorokkal folytatja 2019-től.

„Most már minden le van fektetve elém, csak ki kell találnom, hogy mit is gondolok minderről. Látom a pozitívumait a döntésnek, annak, hogy valami új kezdődhet el a Hondával – szóval most át kell gondolnom ezt.”

„Bizonyos szempontból jó, hogy meghozták a döntést. Majd meglátjuk.”

Horner ezzel kapcsolatban elmondta: „Az egyik dolog, amit közöltünk vele, hogy hova akarunk eljutni az új motorokkal.”

„Megérti a döntésünket. Remélhetőleg – hacsak Lewis Hamilton nem fejezi be szerződését Silverstone-ban – minden csak formalitás.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!