Red Bull: Ricciardo nem fog egyhamar a cipőjéből inni a Renault-nál - F1VILÁG.HU

Red Bull: Ricciardo nem fog egyhamar a cipőjéből inni a Renault-nál

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója a minap egy interjúban elárulta, nagy meglepte őt Daniel Ricciardo döntése, miszerint 2019-ben a Renault színeiben folytatja pályafutását.

A Red Bull és Ricciardo jó ideig tárgyaltak egymással, az ausztrál versenyző pedig még év elején azt mondta, nem akarja elkapkodni a döntést, hiszen jó esély volt arra, hogy a Ferrarinál és a Mercedesnél is lesz üresedés.

Az elmúlt hetekben, hónapokban viszont már szinte biztosnak tűnt, hogy Ricciardo a Red Bullnál marad – ezért ért derült égből villámcsapásként mindenkit, amikor bejelentette, csapatot vált, és a következő évben már a Renault színeiben folytatja a versenyzést.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a Servus TV-nek adott interjújában nemrég elárulta, a Magyar Nagydíj hétvégéjén még abban a hitben voltak, hogy hamarosan aláírják az új szerződést Ricciardóval.

„Nem értem a dolgot. Nagyon furcsa volt valamiért a helyzet” – mondta a szakember.

„A tárgyalások nehezen mentek, de az Osztrák Nagydíj előtti szerdán két órán át egyeztettünk, és végül meg is állapodtunk. A hétvége során újra beszéltünk, és újra egyeztettünk.”

„Magyarországon azt mondta Mr. Mateschitznek és nekem, hogy mindennel elégedett, és alá fog írni a [Magyar Nagydíj utáni] teszten, kedden. De nem tette meg.”

„Csütörtökön este aztán kaptam egy hívást. Még akkor is volt valami vicces a hangjában. Mondtam neki, hogy a lényeget mondja, felnőttek vagyunk! És aztán közölte: ’Megyek a Renault-hoz’.”

Fotó: Red Bull Racing

Marko elárulta, nem teljesen érti Ricciardo döntését, de úgy véli, az ausztrál nem lesz egyhamar győztes a Renault-nál.

Hirdetés

„Csak feltételezni tudom azt, hogy nem hitt a Honda-projektben, és a Renault rengeteg pénzt kínált neki. De azt gondolom, nagyon nehéz lesz ’shoey-znia a közeljövőben.”

„A juniorprogramban eltöltött időt beleszámítva 10 éve volt a Red Bullnál. Talán változásra vágyott. Abszolút megértem, ha azt gondolja, a szomszéd fűje zöldebb. Másfelől viszont sajnálatos dolog. A versenyeken ő volt az egyik legerősebb versenyző. Az előzései egyszerűen parádésak voltak. Az ellenfelek néha észre sem vették, hogy előzik őket.”

A Red Bull hétfőn jelentette be, Ricciardo helyét Pierre Gasly veszi majd át, aki 2017-ben, idény közben mutatkozott be a Toro Rossónál.

„Pierre a második évét tölti az F1-ben, szóval hiányzik némi tapasztalat még” – mondta Marko. „De a nyers sebessége – főleg az időmérőkön – nagyon közel van Maxéhez. Ez az egyik erőssége.”

„Arra számítunk, hogy megfelelő utódja lesz Ricciardónak a szezon közepére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!