Red Bull: Több előzés kell, változtassanak Ausztráliában!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint időszerű lenne, hogy változtassanak a melbourne-i F1-es pályán annak érdekében, hogy több előzés legyen a versenyeken.

Horner már korábban is úgy nyilatkozott, hogy mindösszesen egy körük volt arra az Ausztrál Nagydíj versenyén, hogy megmutassák, mire képesek, hiszen pilótáik folyamatosan beragadtak valaki mögé. A csapatfőnök úgy gondolja, látva a szezon első futamát, érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy változtassanak a pályán annak érdekében, hogy izgalmasabb versenyeket lásson a közönség.

„Meg kellene vizsgálni a dolgot, hogy meglássuk, van-e ennek olyan egyszerű módja, minthogy hosszabb féktávokat alakítsunk ki, szűkebb első kanyart, vagy valamit, hogy egy megfelelő féktáv legyen, mert most túl rövidek” – mondta Horner. „Legalábbis ahhoz a sebességhez képest, amit most tudnak az autók.”

Charlie Whiting versenyigazgató elárulta, korábban is felvetődött már annak az ötlete, hogy változtassanak a melbourne-i pályán, azonban ez nem volt kötelessége a pályának, így nem tudja, jelenleg hol áll a projekt.

„Beszélgettünk változtatásokról” – nyilatkozta Whiting. „Van egy projekt, amely megvalósítható, de nem tudom, hogy hol állnak ezzel. Ez csak egy ötlet volt, amit néhány évvel ezelőtt adtam nekik. Relatíve könnyű lenne, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy park, közutakkal, szóval nem annyira egyszerű, mint egy versenypálya esetében.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek