Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Red Bull: Több előzés kell, változtassanak Ausztráliában!

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint időszerű lenne, hogy változtassanak a melbourne-i F1-es pályán annak érdekében, hogy több előzés legyen a versenyeken.

Horner már korábban is úgy nyilatkozott, hogy mindösszesen egy körük volt arra az Ausztrál Nagydíj versenyén, hogy megmutassák, mire képesek, hiszen pilótáik folyamatosan beragadtak valaki mögé. A csapatfőnök úgy gondolja, látva a szezon első futamát, érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy változtassanak a pályán annak érdekében, hogy izgalmasabb versenyeket lásson a közönség.

„Meg kellene vizsgálni a dolgot, hogy meglássuk, van-e ennek olyan egyszerű módja, minthogy hosszabb féktávokat alakítsunk ki, szűkebb első kanyart, vagy valamit, hogy egy megfelelő féktáv legyen, mert most túl rövidek” – mondta Horner. „Legalábbis ahhoz a sebességhez képest, amit most tudnak az autók.”

Charlie Whiting versenyigazgató elárulta, korábban is felvetődött már annak az ötlete, hogy változtassanak a melbourne-i pályán, azonban ez nem volt kötelessége a pályának, így nem tudja, jelenleg hol áll a projekt.

„Beszélgettünk változtatásokról” – nyilatkozta Whiting. „Van egy projekt, amely megvalósítható, de nem tudom, hogy hol állnak ezzel. Ez csak egy ötlet volt, amit néhány évvel ezelőtt adtam nekik. Relatíve könnyű lenne, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy park, közutakkal, szóval nem annyira egyszerű, mint egy versenypálya esetében.”

Szólj hozzá!