Red Bull: Tökéletes hajrát kell teljesítenünk - F1VILÁG.HU

Red Bull: Tökéletes hajrát kell teljesítenünk

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, ahhoz, hogy 2012-ben megnyerjék a világbajnoki címet, három tökéletes versenyhétvégére van még szükségük.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, ahhoz, hogy 2012-ben megnyerjék a világbajnoki címet, három tökéletes versenyhétvégére van még szükségük.

Vasárnapi győzelmének hála Sebastian Vettel további hét ponttal növelte előnyét a világbajnoki összetettben Fernando Alonso előtt, Horner azonban figyelmeztet, továbbra is két lábbal a földön kell járniuk.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy elszálljunk az eredményektől, mert Fernando Alonso tartja a lépést” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Vasárnap is erős versenyt futott, és kár, hogy nem tudtuk előtte tartani Markot, mivel a 20. körtől kezdve problémái voltak a KERS-szel. A konstruktőri pontversenyben tetemes előnyre tettünk szert, az egyéni tabellán viszont csak 13 ponttal vezetünk. Sikerült tovább növelni a különbséget, és figyelembe véve, hogy honnan indultunk 4 versennyel ezelőtt, ez lenyűgöző.”

„De meg kell tartani ezt a lendületet. Ez az első alkalom, hogy Seb sorozatban négy futamot nyert, és ezen a hétvégén is hihetetlen teljesítményt nyújtott. A hátralévő három versenyen még 75 pont elérhető, szóval nagyon fontos lesz számunkra, hogy tökéletes hétvégéket teljesítsünk.”

Miközben Alonso továbbra is biztos benne, megnyeri idén a bajnoki címet, a Red Bull semmit sem vesz biztosra, Horner szerint ugyanis a pályán kell bizonyítaniuk.

„Mondani mindig könnyebb, mint megtenni. Szerintem minden azon múlik, mit csinálunk a versenypályán. Arra kell fókuszálnunk, hogy Abu Dhabiban a legtöbbet hozzuk ki az autóból, a versenyzőkből, a stratégiából és a megbízhatóságból. Az lesz a kérdés, hogy tudunk-e három tökéletes hétvégét teljesíteni.”

„Fernando egy nagyszerű versenyző, mint ahogy a Ferrari is egy kiváló csapat, és nagyon jó munkát végeznek. Alonso rendkívül következetes, és a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk, ha meg akarjuk tartani előnyünket vele szemben.”

„Keményen dolgoztunk, hogy ilyen pozícióba kerüljünk, és nagyon eltökéltek vagyunk, szeretnénk megtartani a lendületet a hátralévő három versenyen is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!