A Red Bull tudni akarja, szabályos volt-e Vettel akciója

Großer Preis von China 2017, Sonntag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von China 2017, Sonntag - Wolfgang Wilhelm, Shanghai, start, standing start

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner megkérdőjelezte Sebastian Vettel rajtrácsra való felállásának szabályosságát a vasárnapi Kínai Nagydíj után.

A német versenyző a sanghaji verseny rajtjánál úgy foglalta el pozícióját, hogy autóját nem pontosan a rajtkockába pozícionálta, elmondása szerint azért, hogy elkerülje a felfestéseket, melyek vizes pályán különösen csúsznak.

Bár a német akcióját később vizsgálták a stewardok, végül nem büntették meg, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban szeretné tudni, miért.

A tavalyi Japán Nagydíjon ugyanis épp a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo járt el ugyanígy, az eset pedig előkerült a versenyzői értekezleten az amerikai verseny előtt. Akkor Lewis Hamilton azt kérte, tisztázzák, mit szabad, és mit nem.

„Azt hiszem, korábban erről már volt szó. Teljesen nyilvánvaló, hogy mit próbált elérni – azt, hogy a pálya szárazabb részére kerüljön, ami érthető” – mondta Horner.

„De jó lenne tisztán látni azzal kapcsolatban, hogy a versenyzőknek a rajtkockában kell-e megállnia, vagy sem. Pusztán a vonal számít, vagy a kocka is? Emlékszem, hogy beszéltünk erről, de végül is nem származott előnye belőle. Csak jó lenne tisztán látni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!