Red Bull: Verstappen a legnépszerűbb a mezőnyben

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko úgy véli, jelen pillanatban Max Verstappen az F1 legnépszerűbb versenyzője, mert nem fél szembeszállni a nagyokkal, és mindent megtesz azért, hogy sikeres legyen.A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko úgy véli, jelen pillanatban Max Verstappen a Forma-1 legnépszerűbb versenyzője, amiért nem fél szembeszállni a nagyokkal, és mindent megtesz azért, hogy sikeres legyen.

Az ifjú hollandot számos kritika érte az elmúlt időszakban agresszív vezetési stílusa miatt, a stewardok azonban egyszer sem büntették meg – igaz, a Belga Nagydíjon történtek után az F1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting elbeszélgetett vele.

Helmut Marko szerint az elmúlt években hiányoztak a Forma-1-ből az olyan személyiségek, mint Verstappen, ezért ő mindenképp felüdülésként tekint az ifjú versenyzőre.

„Az elmúlt időszakban talán hiányoztak a Forma-1-ből az erős személyiségek” – mondta a szakember az F1.com-nak nyilatkozva.

„Ráadásul vannak olyanok a mezőnyben, akik utolsó szezonjukat teljesítik, és Maxra, a biztonságra, és mindenre panaszkodnak. Max személyében itt van valaki, aki nagyon fiatal, és pontosan tudja, mit akar. És nem fél megpróbálni, nem fél attól, hogy megpróbáljon sikeres lenni.”

„És a rajongók reakciója abszolút előnyére válik. Azt kell mondjam, vélhetően ő most a legnépszerűbb versenyző a rajtrácson – világszinten!”

Marko azt mondja, a kritikusok kissé túlzásba estek az elmúlt időszakban – ezt igazolja az is, hogy a versenybírók egyszer sem büntették meg Verstappent.

„Semmi sem indokolt. Max egy más kaliber. Megvannak benne a jövő világbajnokának vonásai, és csak azt teszi, ami szükséges ahhoz, hogy elérje, amit akar. Nyilván többeket meglep az, hogy ebbe az előzések és a védekezések is beletartoznak.”

„Ha lett volna valami súlyosan rossz cselekedete, a stewardok megbüntették volna őt.”

A Red Bull tanácsadója elárulta, Verstappen az ifjú Schumacherre emlékezteti, aki F1-es pályafutása első éveiben szintén borsot tört a „nagyok” orra alá.

„Egy kicsit olyan ez, mint amikor Michael Schumacher megérkezett. Emlékszem egy hockenheimi versenyre, ahol majdnem összeverekedett ő és Ayrton Senna. Senna volt akkor a nagykutya, Schumacher pedig az ifjú reménység.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!