Verstappen vs. Ocon

Red Bull: Verstappen befogta a „hülye kritikusok” száját

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Montreali teljesítményével elhallgatta a „hülye kritikusokat” Max Verstappen – ezt főnöke, Dr. Helmut Marko mondta a minap egy interjúban.

Verstappent rengeteg kritika érte a szezon első felében hibái miatt, a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjra azonban összekapta magát, és remek teljesítményt nyújtva a 3. helyen ért célba a versenyt megnyerő Sebastian Vettel, valamint a mercedeses Valtteri Bottas mögött.

„Alapvetően az egész csapat számára nagy megkönnyebbülés az, hogy mindkét autónk célba ért” – mondta a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a Motorsport.com kérdésére.

„Egy dobogó és egy negyedik hely. Max pedig végre leállította a hülye kritikusokat. Mindhárom edzésen a leggyorsabb volt, a 3. helyen végzett az időmérőn, és semmit nem csinált rosszul, egy apró kárt sem okozott még a felniben sem.”

„Mi pedig ezt várjuk tőle, és biztos vagyok benne, hogy sok ilyen versenye lesz még. Jól teljesített, szóval szerintem megfelelő választ adott.”

Marko emellett kifejtette, nagyon örülnek annak, hogy autóik ilyen remek teljesítménnyel rukkoltak elő – annak ellenére, hogy a montreali egy meglehetősen motorigényes pálya.

„Láthatták a sebességünket – [Daniel] Ricciardo megfutotta a leggyorsabb kört az utolsó körben [amit később töröltek a kockás zászlós baki miatt – a szerk.], Max pedig drámaian közeledett Bottasra.”

„Szóval egy kicsit korábban is támadhattunk volna talán. De úgy tűnik, Montrealban nem lehet előzni. Szerintem ez volt a maximum.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek