Red Bull: Verstappen jövőre bajnok lehet a Honda-motorral

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Honda segítségével a Forma-1 történetének legfiatalabb bajnokává válhat 2019-ben Max Verstappen – mondja a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko.

Ezt a rekordot jelenleg Sebastian Vettel tartja: a német versenyző 2010-ben 23 évesen és 134 naposan szerezte meg pályafutása első világbajnoki címét.

A jelenleg 21 éves Verstappennek 2020-ban még lehetősége lesz arra, hogy megdöntse ezt a rekordot, Helmut Marko szerint azonban „nincs kifogás”, már jövőre meg kell próbálnia megnyerni a világbajnokságot.

A szakember szerint a Red Bull mexikói teljesítménye – ahol Verstappennek sikerült nyernie – jól mutatja, az osztrák istálló milyen ütőképes karosszériával rendelkezik, mely egy erős Honda-motorral jövőre komoly esélyese lehet a bajnokságnak.

„Nagyon várjuk már a következő évet” – mondta Helmut Marko az Autosportnak.

„A cél, hogy miénk legyen a legfiatalabb világbajnok. Két évünk van erre, de már jövőre megpróbáljuk. Tudjuk, hogy az első év egy új motorpartnerrel nem könnyű. De a cél ez, és már mondtam is mindenkinek: kezdettől fogva a bajnoki címért kell harcolnunk. Nincs kifogás.”

Marko elismerte, a Honda megbízhatósága aggasztó lehet, ám testvércsapatuk, a Toro Rosso idén azért cserélt sokszor erőforrást, hogy a japán gyártó kipróbálhassa újításait.

„Ez egy taktika, hogy a legjobb motort kaphassuk jövőre. A Toro Rosso feláldozta az idei szezonját a jövő év érdekében. Ez is része annak a koncepciónak, amit a Hondával alakítottunk ki. A számok már most a Renault-é előtt járnak.”

„De még ha egy-két alkalommal a mezőny végéről is kell rajtolnunk, Verstappennel mindig lesz egy kis izgalom. A rádión úgy beszél, mintha épp egy csésze teával ücsörögne az autóban. Az az információmennyiség, amire kíváncsi… Hihetetlen.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!