Red Bull: Verstappen nem aggódik úgy, mint az apja - F1VILÁG.HU

Red Bull: Verstappen nem aggódik úgy, mint az apja

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, Max Verstappennek nincsenek olyan aggályai az osztrák istálló jelenlegi teljesítményével kapcsolatban, mint édesapjának, Jos Verstappennek.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 07: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the garage during qualifying for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 07, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21GFMBVDD1W11 // Usage for editorial use only //

Az energiaital-gyárosok idén Verstappen révén két futamot nyertek, a nyári szünet óta azonban teljesítményük visszaesett, és képtelenek tartani a lépést a Ferrarival és a Mercedesszel.

Verstappen édesapja, a korábban a szintén az F1-ben versenyző Jos Verstappen egy holland televíziónak nyilatkozva nemrég azt találta mondani, ha nem javul a helyzet, a 2020-as idény egy újabb „elvesztegetett” év lesz fia számára.

Christian Horner csapatfőnök szerint viszont a fiatal versenyző bízik a Red Bullban, főleg azok után, hogy nemrég ellátogatott a Honda japán létesítményeibe.

Max nagyon más személyiség, mint az apja. Ő a teljes képet látja” – mondta a szakember.

„Sakurában is járt [a Japán Nagydíj előtt], és látta, mi van érkezőben, és láthatta a Honda fejlesztések, illetve az F1 iránti elkötelezettségét is. Láthatta, mi folyik a gyárban, szóval azt hiszem, a versenyzőapukák néha kicsit túllihegik a dolgokat.”

Verstappen jelenleg érvényes szerződése egyébként 2020 végéig szól a csapatnál, a Red Bull pedig nyilván szeretné megtartani őt a folytatásra is.

Horner viszont tudja, az egyeztetések csak később kezdődnek majd meg a folytatásról. Arra a kérdésre, hogy ezzel meg kell-e várniuk az idei év végét, a szakember így felelt: „Minden bizonnyal. Max, Lewis [Hamilton] és Sebastian [Vettel] szerződése is kifut 2020 végén, szóval a négy nagyágyú közül három a piacra kerül.”

„Elkerülhetetlenül mindannyian látni akarják csapatuk egyéni teljesítményét a jövő év folyamán, véleményem szerint főleg az év első felében.”

Verstappen kapcsán egyébként többször felmerült már, hogy a jövőben a Mercedesnél folytathatja, a Red Bullnál azonban bíznak abban, hogy hosszú távra magukhoz láncolhatják a 22 éves pilótát.

Hirdetés

„Meglehetősen kontroll alatt tartjuk a dolgot. Nagyon elégedett a csapatnál uralkodó környezettel. Itt akarja kiélni ambícióit, és rajtunk múlik, hogy olyan platformot biztosítunk-e számára, amivel képes lesz erre. Bízom benne, és remélem, hogy meg tudjuk ezt tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!