Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Red Bull: Verstappen tanulhat Ricciardótól

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint versenyzőjének, Max Verstappennek le kell vonnia a következtetéseket az idei évben történt hibái miatt.

Verstappen idén eddig minden versenyhétvégén incidensbe keveredett, több alkalommal saját hibájából a versenyeken értékes pontokat veszített az istálló. A legutóbbi, Monacói Nagydíjon nagy esélye lett volna a Red Bullnak egy kettős győzelemre a teljesítményük alapján, azonban a holland pilóta a harmadik szabadedzésen összetörte autóját, így nem tudta kvalifikálni magát az időmérőn, és az utolsó helyről kellett indulnia.

Ezzel szemben Daniel Ricciardo megnyerte a futamot, ami még inkább nagy súlyt helyezett Verstappen vállára.

„Maxnak óriási tehetsége van, és néhány durva leckét tanult meg idén” – nyilatkozta Christian Horner.

„Azt hiszem, ha változtatna a hozzáállásán, az előnyére válna. Van egy nagyon jó tanára egy garázzsal arrébb, a másik autóban.

Horner elmondta, természetesen beszélni fognak Verstappennel a történtekről: „Az egyetlen személy, aki ezt meg tudja oldani, az Max. Ez a hétvége nagyon fájdalmas volt számára.”

A csapatfőnök hozzátette, Verstappen még mindig tanulási fázison megy keresztül, ahogyan a többi, hasonló korú pilóta, azonban ő ezt a Forma-1-ben és nem egy alsóbb kategóriában teszi – ezért sokkal nagyobb figyelmet kap, mint bárki más.

„Minden héten beszélünk, a héten is a gyárban lesz. Ami frusztrálja, hogy keményebben dolgozik, mint valaha, és úgy tűnik, hogy túlságosan próbálkozik most. Ha bekerülsz egy spirálba, akkor egyre erősebben próbálkozol. Meg kellene nyomnia az újraindítás „gombot”.

Szólj hozzá!