Red Bull: Verstappent nagyon megviselték a Monacóban történtek

Fotó: Red Bull Racing
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 27, 2018 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, Max Verstappennek lassan meg kellene tanulnia, hogy nem szabad minden helyzetben törtetőnek lennie – a hollandnak le kell higgadnia és fel kell fognia, hogy csapatának eredményekre van szüksége.

Az ifjú tehetség számára nehezen indult a 2018-as szezon: az első 6 versenyhétvége mindegyikén hibázott, Monte-Carlóban pedig, ahol a Red Bullnak kiváló esélye volt a kettős győzelemre, a 3. szabadedzésen a korlátnak csapta autóját.

Eközben csapattársa, Daniel Ricciardo két futamot is nyert már, és jelenleg a pontverseny 3. helyét foglalja el.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója azt mondja, Verstappennek le kell higgadnia, nekik pedig segíteniük kell őt ebben.

„Először is: a kritika részben megalapozott. Kínában és Monte-Carlóban hülye hibákat követett el. De ez még nem változtat azon, hogy mennyire gyors és milyen tehetséges” – mondta a szakember a Motorsport-Magazin.com című német szaklapnak.

„Amit mi tehetünk, és teszünk is, hogy amennyire csak lehet, kizárjuk a nyilvánosságot, és hangsúlyozzuk: eredményekre van szükségünk! Át kell vészelnünk ezt, újra ringbe kell szállnunk, és lenyugodnak a kedélyek.”

Videó Verstappen monte-carlói balesetéről

Marko elárulta, Verstappent nagyon megviselték a Monacóban történtek, és ideje, hogy rájöjjön arra, nem szabad minden helyzetben mindent egy lapra feltennie – pláne nem egy szabadedzésen.

„Ritkán láttam őt olyan depressziósnak és lesújtottnak, mint Monte-Carlóban. Nagyon a szívére vette a dolgot. Mert ismét úgy alakult, hogy a csapattársa győzött, ő pedig egy 9. helyet hozott össze.”

„Monte-Carlóban már 3 tizedes előnyben volt abban a körben. Ha az Uszodánál az utadba kerül egy autó, le kell venned a lábad a gázról. Nem próbálhatsz meg mindenáron legjobb köridőt futni. Ezt lassan meg kell tanulnia. Türelmesnek kell lennie. Fel kell mérnie, mikor fontos a dolog, és mikor nem. Összetörni az autót Monte-Carlóban kétségkívül nem a megfelelő mód.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!