Verstappen vs. Ocon

Red Bull: Verstappent nagyon megviselték a Monacóban történtek

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, Max Verstappennek lassan meg kellene tanulnia, hogy nem szabad minden helyzetben törtetőnek lennie – a hollandnak le kell higgadnia és fel kell fognia, hogy csapatának eredményekre van szüksége.

Az ifjú tehetség számára nehezen indult a 2018-as szezon: az első 6 versenyhétvége mindegyikén hibázott, Monte-Carlóban pedig, ahol a Red Bullnak kiváló esélye volt a kettős győzelemre, a 3. szabadedzésen a korlátnak csapta autóját.

Eközben csapattársa, Daniel Ricciardo két futamot is nyert már, és jelenleg a pontverseny 3. helyét foglalja el.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója azt mondja, Verstappennek le kell higgadnia, nekik pedig segíteniük kell őt ebben.

„Először is: a kritika részben megalapozott. Kínában és Monte-Carlóban hülye hibákat követett el. De ez még nem változtat azon, hogy mennyire gyors és milyen tehetséges” – mondta a szakember a Motorsport-Magazin.com című német szaklapnak.

„Amit mi tehetünk, és teszünk is, hogy amennyire csak lehet, kizárjuk a nyilvánosságot, és hangsúlyozzuk: eredményekre van szükségünk! Át kell vészelnünk ezt, újra ringbe kell szállnunk, és lenyugodnak a kedélyek.”

Videó Verstappen monte-carlói balesetéről

Marko elárulta, Verstappent nagyon megviselték a Monacóban történtek, és ideje, hogy rájöjjön arra, nem szabad minden helyzetben mindent egy lapra feltennie – pláne nem egy szabadedzésen.

„Ritkán láttam őt olyan depressziósnak és lesújtottnak, mint Monte-Carlóban. Nagyon a szívére vette a dolgot. Mert ismét úgy alakult, hogy a csapattársa győzött, ő pedig egy 9. helyet hozott össze.”

„Monte-Carlóban már 3 tizedes előnyben volt abban a körben. Ha az Uszodánál az utadba kerül egy autó, le kell venned a lábad a gázról. Nem próbálhatsz meg mindenáron legjobb köridőt futni. Ezt lassan meg kell tanulnia. Türelmesnek kell lennie. Fel kell mérnie, mikor fontos a dolog, és mikor nem. Összetörni az autót Monte-Carlóban kétségkívül nem a megfelelő mód.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek