Red Bull: Veszélyes, hogy mindkét pilótánk nyerni akar ma

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, azt várják el az első sorból induló versenyzőiktől, hogy a rajtnál ellenfeleikre koncentráljanak, ne egymásra.

A Mexikói Nagydíj időmérő edzésén a két Red Bull, Daniel Ricciardo és Max Verstappen szerezte meg az első rajtsort, ám mögülük a két bajnoki rivális, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel indul majd.

A Red Bullnál tartanak attól, hogy a Mercedes és a Ferrari tempója az egyenesben sokkal jobb lesz, mint az övék, ezért arra fogják kérni a pilótákat, hogy a rajtnál ne egymással legyenek elfoglalva, és Verstappen ne arra koncentráljon, hogy ő forduljon be elsőként az első kanyarban.

Christian Horner elmondta, nem arról van szó, hogy nem engedik pilótáikat egymás ellen versenyezni, de nem szeretnék, hogy az első körben hátrányba kerüljenek a Mercedesszel és a Ferrarival szemben.

A kérdésre, mit fognak kérni versenyzőiktől, Horner így válaszolt: „Összehangolt vezetést az első kanyarig, és olyan szélesen menni a Mercedes és a Ferrari előtt, amennyire csak lehet.”

„Láttuk Japánban Sebastiant Max ellen, láttuk Sebastiant Daniellel szemben Austinban az elmúlt hétvégén, szóval a Ferrari nagyon erős az egyenesben. És ugyanez a helyzet Lewisszal” – folytatta a csapatfőnök.

„Sokkal inkább koncentrálniuk kell ezekre a srácokra, mint magukra. Minden ilyen dolgot meg fogunk beszélni a verseny előtti egyeztetésen.”

„Szabadon versenyezhetnek, de tiszta küzdelmet szeretnénk. A futamot nem az első kanyarban kell megnyerni, minden azon múlik, hogy vigyázzanak a gumikra. Pokoli sérülékenyek, és a lényeg az lesz, hogy olyan stratégiánk legyen, amivel a Ferrari és a Mercedes előtt tudunk maradni.”

„Mindketten nagyon akarják a győzelmet, és ez veszélyes. De mindketten a csapat részei, és ezt észben kell tartaniuk”– hangsúlyozta Horner.

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!