Red Bull: Vettel az utolsó pillanatban dönt majd - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel az utolsó pillanatban dönt majd

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, Sebastian Vettel az utolsó méterekig harcolni fog a világbajnoki címért, és csak akkor segíti majd csapattársát, Mark Webbert, ha már semmi esélye nem lesz arra, hogy elhódítsa a trófeát.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, Sebastian Vettel az utolsó méterekig harcolni fog a világbajnoki címért, és csak akkor segíti majd csapattársát, Mark Webbert, ha már semmi esélye nem lesz arra, hogy elhódítsa a trófeát.

Vettel jelenleg 15 pontos hátrányban van a listavezető Fernando Alonsóval szemben, míg Webber lemaradása 8 egységnyi a spanyol versenyzőhöz képest.

Az Abu Dhabi-i Nagydíj helyszínén a csapatot irányító Christian Horner elmondta, nem alkalmaznak csapatutasítást a vasárnapi futam során, versenyzőik egész egyszerűen tudják, mi lesz a dolguk.

„Nem tudjuk irányítani, mit csinálnak riválisaink, de természetesen mindkét versenyzőnk célja, hogy megnyerje a világbajnokságot” – mondta a szakember.

„Ha egyiküknek végül nem lesz esélye, viszont olyan helyzetben lesz, hogy segítse a másikat, akkor el fogja ismerni, hogy a csapatért versenyeznek és saját belátása szerint cselekszik majd.”

„Mindketten óriási csapatjátékosok és nincs kétségem afelől, hogy helyesen cselekszenek majd, ha csapattársuknak segítségre van szüksége.”

„Lehet, hogy valamelyiküknek a győzelmet kell feláldoznia azért, hogy a másik világbajnok legyen. A versenyzőkre bízzuk, rajtuk múlik majd, nem lesz utasítás a csapattól.”

Habár Webbernek jobb esélyei vannak a cím elhódítására, Fernando Alonso esetleges kiesésével még nyíltabbá válna a csata a két Red Bull-versenyző között, így Sebastian Vettel győzelme esetén felülhetne a Forma-1 trónjára.

„Azt gondolom, Fernando a kulcs” – folytatta Horner.

Hirdetés

„Először is jó helyzetbe kell kerülnünk a versenyen, szóval jó időmérőt kell futnunk. Innentől kezdve pedig az egész azon múlik, hol végez Fernando, mert végső soron Mark és Sebastian egymás ellen is versenyez.”

„Ha Fernando a negyediknél rosszabb pozícióban zár, két versenyzőnk egymás ellen száll harcba.”

Éppen ezért Horner úgy véli, ha Vettel olyan helyzetben találja magát vasárnap, hogy vezeti a versenyt csapattársa előtt, csupán az utolsó pillanatokban dönt majd arról, átadja-e a győzelmet az ausztrálnak.

„Ha olyan helyzetben leszünk, mint Brazíliában, akkor azt hiszem, Sebastian csak a legvégén lesz hajlandó segíteni csapattársát – mivel nyilván meglesz az esélye annak, hogy Fernando kiesik.”

„Ebben az esetben mindketten a bajnoki címért harcolnak majd, szóval nem fogjuk azt mondani nekik, hogy ne tegyék.”

„Természetesen tudjuk, hogy célba kell érniük. Viszont egyikük sem második számú versenyzőnek szerződött a csapathoz – egyformán támogattuk mindkettejüket a tőlünk telhető legjobb módon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!