Red Bull: Vettel nem fog összetörni - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel nem fog összetörni

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner biztos abban, hogy Sebastian Vettel nem törik meg az utóbbi időben őt ért szerencsétlenségek után és tovább folytathatja szárnyalását a Forma-1-ben.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner biztos abban, hogy Sebastian Vettel nem törik meg az utóbbi időben őt ért szerencsétlenségek után és tovább folytathatja szárnyalását a Forma-1-ben.

A világbajnoki címvédő – aki az elmúlt négy évben nem talált komoly ellenfélre – feladni kényszerült a hétvégi Monacói Nagydíjon, miközben a harmadik helyen haladva megadta magát a turbó az autójában.

Vettel számára eddig borzalmasan alakul az év, még csak egyszer állhatott fel a dobogóra, és csak 45 pontot szerzett eddig, kevesebbet, mint újdonsült márkatársa, Daniel Ricciardo, aki egyébként a harmadik helyre kormányozta a másik Red Bullt az utcai ringen.

A Red Bull csapatfőnöke azonban hisz Vettelben, és bár tudja, hogy le van törve, meggyőződése, hogy továbbra is nagyon keményen fog hajtani, hogy fordítani tudjon a helyzeten.

„Ez a hétvége nagyon kemény volt számára, pedig semmi rosszat nem tett. Elég okos ahhoz, hogy ezt felismerje” – mondta Horner. „Mint minden sportember, ő is frusztrált emiatt, de itt az idő fellélegezni, és biztos vagyok abban, hogy tovább fog lépni és keményen fog dolgozni.”

„Ez a természetéből fakad. Kitisztítja a fejét, és még keményebben fog dolgozni.”

A Red Bull egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen az, hogy Ricciardo a futam végén meg tudta szorongatni Lewis Hamiltont, azt jelenti, hogy nincs olyan nagy baj az energiaital-gyárosoknál.

„Azt gondolom, hogy Dan nagyon jó versenyt futott, miután Kimi (Räikkönen) ütközött (Max) Chiltonnal a biztonsági autós fázisban, és defektet kapott. Ezt követően tiszta levegőben körözhettünk” – folytatta a csapatfőnök.

„Ahelyett, hogy óvatoskodtunk volna, miközben láttuk, hogy a Mercedes duója keményen hajtja egymást, megpróbáltunk a lehető leggyorsabbak lenni. Körről körre csökkentettük a lemaradásunkat. Daniel volt egy ponton a mezőny leggyorsabb pilótája, és képes volt befogni Lewist.”

Hirdetés

„Sajnos azonban ezen a pályán szinte lehetetlen előzni, hacsak az előtted haladó nem hibázik, és Lewis nem hibázott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!