Red Bull: Vettel nem szegült ellen - F1VILÁG.HU

Red Bull: Vettel nem szegült ellen

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner cáfolta, hogy Sebastian Vettel figyelmen kívül hagyta volna a csapatutasítást a vasárnapi Kínai Nagydíjon.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner cáfolta, hogy Sebastian Vettel figyelmen kívül hagyta volna a csapatutasítást a vasárnapi Kínai Nagydíjon.

A címvédőt a futam során arra utasították, engedje el maga mellett csapattársát, Daniel Ricciardót, az ausztrál ugyanis a frissebb gumikkal gyorsabb tudott lenni.

Vettel eztán csak annyit mondott mérnökének, hogy „balszerencse”, sokak szerint pedig ezzel nem saját magára, sokkal inkább Ricciardóra utalt.

Az ausztrál végül nem sokkal a rádióbeszélgetés után el tudott menni a német mellett, ám a nemzetközi médiában többen megkérdőjelezték, hogy Vettel egyáltalán szándékosan engedte-e el maga mellett csapattársát az 1-es kanyarban, vagy csupán hibázott.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban nem látta úgy, hogy Vettel ellenszegült volna a csapatutasításnak.

„Versenyezni fog mindenki ellen, mert egy versenyzőről beszélünk, a srácok pedig küzdeni akarnak egymással” – mondta a szakember.

„Különféle stratégiákat alkalmaztunk a versenyen, és végül félreállt az útból, és elengedte a csapattársát.”

„Mindig a legjobb eredményt akarjuk elérni a csapat számára, Daniel pedig bő 20 másodperccel előbb ért célba. Ami fontos, hogy megértsük, Sebastian miért küszködik. Momentán nyilvánvaló, hogy nem tudja kihozni az autóból azt, amit Daniel.”

A szakember hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy megoldást találjanak Vettel problémáira a következő versenyeken.

Hirdetés

„Tudjuk, hogy Sebastian nagyon érzékeny arra, ahogy az autó megérkezik egy kanyarba, és jelen pillanatban nem érzi elég jónak a kanyarbejáratokat.”

Vettel a futam után elismerte, csapattársa ma is jobb volt nála, ezért nem volt értelme versenyezni vele.

„Nem volt értelme feltartanom őt, gyorsabb volt nálam” – nyilatkozta a címvédő.

„A verseny azon szakaszában eltérő taktikán voltunk, és ahogy szóltak nekem, elengedtem őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!