A Red Bullnak össze kell kapnia magát, ha meg akarja tartani Ricciardót - F1VILÁG.HU

A Red Bullnak össze kell kapnia magát, ha meg akarja tartani Ricciardót

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo figyelmeztette csapatát, ha azt akarják, hogy 2019-ben is náluk versenyezzen, a következő idényben világbajnoki babérokra kell törniük.

Ricciardo szerződése 2018 végén jár le az osztrák istállónál, az elmúlt időszakban pedig többször összefüggésbe hozták már a nevét a Mercedesszel és a Ferrarival is.

Az biztos, hogy az ausztrál kelendő lesz a versenyzői piacon, így a Red Bullnak össze kell kapnia magát a következő idényre, ha meg akarja tartani versenyzőjét.

A Motorsport.com-nak nyilatkozva Ricciardo elárulta, mindent megtesz azért, hogy mihamarabb bajnok legyen a Forma-1-ben.

„Már végigmentem ezen a türelmetlen szakaszon, és még mindig ennek határán vagyok – mert nem akarok világbajnoki cím nélkül távozni az F1-ből” – mondta Ricciardo.

„Most úgy gondolom, abszolút képes vagyok rá. Nagyon szeretném – természetesen inkább előbb, mint később.”

„Azt gondolom, idén kiváló esélyeink lesznek, de nem így alakult. Dobogós helyezéseket azért szereztünk, de nincsenek reális esélyeink a vb-küzdelemben. Szóval jövőre tényleg meg kell történnie a Red Bull-lal – legalábbis az én szempontomból.”

„Jó pár éve itt vagyok már, és azt hiszem, jövőre nagyobbat kell előrelépnünk, mint idén, hogy meg tudjanak győzni arról, nyerhetek velük.”

„Hogy akarok-e velük győzni? Határozottan. Így lenne teljes a történet. Sebnek [Vettel] sikerült – de ő az egyetlen. Szóval nagyon imádnám. De majd meglátjuk.”

Hirdetés

Ricciardo a 2018-as idény végén szabadon igazolhatóvá válik majd – ráadásul a Ferrarinál Kimi Räikkönennek is lejár a szerződése, a Mercedes esetében pedig nem tudni, hosszú távon mennyire számolnak Bottasszal.

„Bármit is választok, csak akkor hozhatom meg a döntést, hogy a Red Bullnál lejár a szerződésem. Ez lesz az első alkalom profi pályafutásomban, hogy szabadúszóvá válok – korábban soha nem fordul elő ilyen. Kezdettől fogva a Red Bullnál vagyok, és fantasztikus is volt.”

„De rajtuk is múlik a dolog, ha velem akarják folytatni. És olyan döntést hozok majd, amiről azt gondolom, hogy a legjobb.”

„A következő szerződés, amit aláírok – legyen az hosszabbítás, vagy egy teljesen új –, nem valószínű, hogy csak 1 évre szól majd. Valószínűleg 3 évre. Alaposan át fogom gondolni. Alapvetően olyan helyen akarok lenni, ahol jó esélyeim vannak a győzelemre – ugyanakkor a környezetet is élvezni akarom.”

„Sikereimben komoly szerepe van annak, hogy élvezem csinálni. Úgy érzem, nem mindenki élvezi annyira, mint kellene – szóval ez fontos számomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!