Megosztás:

A Red Bulltól érkezik a Renault fő aerodinamikusa

Tovább erősít a Renault.
Tovább erősít a Renault. © Renault Sport F1 Team

A korábban a Red Bull Racingnél tevékenykedő Pete Machin lett a Renault Forma-1-es csapatának vezető aerodinamikusa – jelentette be a francia istálló kedden.

Machin hivatalosan július 3-án kezdi meg a munkát az enstone-i istállónál. A szakember – mielőtt a Red Bull kulcsembere lett – korábban az Arrowsnál és a Jaguarnál is tevékenykedett.

A Renault hétfőn bejelentette azt is, Machin helyettese Jon Tomlinson lesz.

„Az aerodinamika nyilvánvalóan egy igazán fontos adaléka a teljesítménynek, Pete szerződtetése ezért kiemelkedő része toborzási programunknak” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezetője.

„A legújabb szabályok miatt az aerodinamika még fontosabb, mint korábban, szóval az, hogy Pete csatlakozik hozzánk, óriási előnyökkel jár majd.”

Machin kifejtette: „Amikor a Renault utoljára konstruktőri címeket nyert, Bob Bell vezette a technikai részleget, szóval nagyon várom már, hogy együtt dolgozzak vele annak érdekében, hogy elérjük ugyanezeket a célokat.”

„Korábban már Nick Chester és Ciaron Pilbeam mellett is volt szerencsém dolgozni, szóval néhány kulcsembert már igazán jól ismerek.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Kimi Räikkönen felesége, Minttu tette közzé a fenti fotót közösségi oldalán.

Hozzászólások

( komment)