Rejtélyes probléma hátráltatta a McLarent - F1VILÁG.HU

Rejtélyes probléma hátráltatta a McLarent

HIRDETÉS

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy mind Lewis Hamiltont, mind csapattársát, Jenson Buttont egy eddig fel nem térképezett probléma hátráltatta a mai versenyen Koreában, ami miatt jelentősen veszítettek leszorítóerejükből.


A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy mind Lewis Hamiltont, mind csapattársát, Jenson Buttont egy eddig fel nem térképezett probléma hátráltatta a mai versenyen Koreában, ami miatt jelentősen veszítettek leszorítóerejükből.

Hamilton az élről vághatott neki a Koreai Nagydíjnak, és bár jól eljött az első métereken, már az első körben átvette tőle a vezetést a mellőle induló Sebastian Vettel, míg Button a harmadikról azonnal visszacsúszott a nyolcadik pozícióba.

„Elfogadhatóan kaptuk el a rajtot, azonban egy sokkoló első körünk volt, aztán az autó eleje veszített a tapadásából” – magyarázta Whitmarsh. „Az, hogy ezt valamilyen meghibásodás, vagy törmelék okozta, amit az első szárny elkapott, nem tudjuk, de 10 pontnyit veszített az autó a leszorítóerejéből, ami jelentős.”

„Ezen körülmények között nem voltunk elég gyorsak, azonban ki kell állnom versenyzőm mellett, hiszen Lewis szerintem fantasztikusan teljesített. Képes volt közel 30 körön keresztül maga mögött tartani egy olyan versenyzőt (Mark Webber), aki gyorsabb volt nála, és folyamatosan használhatta a DRS-t. Szóval Lewis komoly dicséretet érdemel.”

„A pole pozíció fantasztikus, és az, hogy a körülmények ellenére a második helyen végzett, szintén dicséretes. Gratulálok természetesen a Red Bullnak, de Lewis kiváló munkát végzett. Persze nem elégedett, hogy csak a második lett, azonban elégedett lehet azzal a munkával, amit a hétvégén véghezvitt.”

A csapatfőnök azt is elmondta, hogy Buttonnak is hasonló problémái voltak, így első dolguk az kell legyen, hogy kivizsgálják a probléma okát és megszüntetik azt a következő futamra, hiszen tisztán látszik, hogy felzárkóztak a Red Bullra.

„A versenyen koncentráltunk, azonban már az első etapban észrevettük, hogy veszítettünk a leszorítóerőből. Mikor kérdeztem, hogy mennyi ez számszerűsítve, az a választ kaptam, hogy tíz pontnyi” – folytatta Whitmarsh.

„Azt nem tudom, hogy valami meghibásodás történt-e, vagy esetleg valami gumitörmelék eltömte az egyik nyílást, vagy valami ehhez hasonló, azonban Jenson is szenvedett.”

„Sokkoló első körünk volt, és meg kell értenünk, hogy miért. Talán van valami, amit rosszul csinálunk az első körben, de nem ez az első alaklom, hogy borzalmas volt az első körünk, éppen ezért minél előbb lokalizálni majd eliminálni kell a probléma forrását.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!