Renault: 2019-ben lesz csak elérhető a győzelem

Motor Racing - Formula One World Championship - Azerbaijan Grand Prix - Race Day - Baku, Azerbaijan
Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17. Azerbaijan Grand Prix, Sunday 25th June 2017. Baku City Circuit, Azerbaijan. Hülkenberg

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul elárulta, várhatóan csapata csak 2019-ben harcolhat majd futamgyőzelmekért a Forma-1-ben.

A francia istálló 2016 óta szerepel ismét gyári csapatként a királykategóriában, az első szezon azonban igencsak nehézre sikeredett.

A Renault a folyamatos fejlődést tűzte ki célul, pár év múlva pedig már szeretne győzelmekért, majd világbajnoki címekért harcolni.

„Idén szerettünk volna megszilárdítani a helyünket a középmezőnyben. Ezt sikerült is, még ha szeretnénk is egy kicsit feljebb kerülni az összetettben” – mondta Cyril Abiteboul az Auto Motor und Sport című német lapnak.

A szakember hozzátette, győzelmekért várhatóan sem idén, sem jövőre nem harcolhatnak még.

„2019-ben már elérhető kell, hogy legyen a győzelem. Sok időnek tűnik ugyan, de nem az. Tudjuk, hol tartanak az élcsapatok. A Forma-1 a szakemberekről szól. Ha ma leszerződtetek valakit, 1-2 évet várnom kell, mielőtt használni tudom a tehetségét – szóval neki például csak 2020-ban lenne ráhatása az autóra.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!