Renault: A Red Bull fél, ezért nem engedte tesztelni Ricciardót

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Bizonyos szempontból „hízelgő” a Renault Forma-1-es csapata számára az, hogy a Red Bull tiltása miatt Daniel Ricciardo nem vezethette versenyautójukat a szezonzárót követő abu dhabi teszten.

Bizonyos szempontból „hízelgő” a Renault Forma-1-es csapata számára az, hogy a Red Bull tiltása miatt Daniel Ricciardo nem vezethette versenyautójukat a szezonzárót követő abu dhabi teszten.

Ricciardo nyáron döntötte el, hogy 2019-ben a Renault színeiben folytatja F1-es pályafutását, ám mivel év végéig szerződés kötötte a Red Bullhoz, az idényzáró teszten még nem vezethette a franciák versenyautóját.

Az ausztrál versenyző persze időközben ellátogatott a Renault enstone-i központjába, és elkezdett megismerkedni a mérnökökkel is – ám kétségkívül hasznos lett volna, ha kipróbálhatja a 2018-as Renault-t.

„Mindig vannak dolgok, amikből tanulhat egy csapat a versenyzővel való interakció során” – mondta Marcin Budkowski, a Renault F1-es csapatának ügyvezetője.

„Volt a szimulátorunkban, találkozott a mérnökeinkkel is. De nehéz volt, hiszen nem vezette az autót.”

„Nagyon szerettük volna, ha kipróbálhatja a versenygépünket Abu Dhabiban, de ezt nem tudtuk megvalósítani. Csalódottak voltunk, hogy nem kaphattuk meg a visszajelzéseit a tavalyi autóval kapcsolatban, hiszen azok nagyon hasznosak lettek volna számunkra.”

A szakember mindazonáltal hozzátette, bizonyos szempontból „hízelgő”, hogy a Red Bull eltiltotta Ricciardót a teszttől, ez ugyanis azt jelenti, hogy a riválisok tartanak tőlük.

„Anélkül, hogy ujjal mutogatnék, igazán hízelgő mindez, hiszen azt jelenti, hogy mások félnek tőlünk, és nem akarnak a kezünkbe adni olyat, amivel előnybe kerülhetünk.”

Fotó: Renault

Budkowski azt mondja, Ricciardo nagyon értékes tagja lesz a Renault Forma-1-es csapatának.

„Ő egy futamgyőztes. Olyan tapasztalatot hoz magával, amivel jelenleg nem rendelkezik a csapatunk. Évek óta dolgozott már egy topcsapatnál, szóval van némi rálátása az irányokra, az autófejlesztésre, az autóbeállításra vonatkozóan – mindez hasznos tanulnivaló lesz számunkra.”

„Óriási motivációt jelent mindenkinek az, hogy egy olyasvalaki csatlakozik hozzánk, mint Daniel.”

„Egy olyan csapattól érkezik mely a győzelmekért harcol, esetleg a világbajnoki címért. Hisz a projektünkben.” 

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek