Renault: A Red Bull szívatott minket, végül elvesztették Ricciardót!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull Forma-1-es csapata saját magának köszönheti, hogy elveszítette Daniel Ricciardót – lényegében ezt mondta Cyril Abiteboul, a Renault főnöke, aki a minap egy interjúban elárulta, az energiaital-gyárosok mindent megtettek azért, hogy ne tudják magukhoz láncolni Carlos Sainzot.

A Red Bull Forma-1-es csapata saját magának köszönheti, hogy elveszítette Daniel Ricciardót – lényegében ezt mondta Cyril Abiteboul, a Renault főnöke, aki a minap egy interjúban elárulta, az energiaital-gyárosok mindent megtettek azért, hogy ne tudják magukhoz láncolni Carlos Sainzot.

Sainz az idei évre csatlakozott a Renault-hoz – a francia istállónál kölcsönben szerepelt a Red Bulltól, az enstone-i istálló azonban mindent megtett azért, hogy hosszú távra leigazolja a spanyol versenyzőt.

Cyril Abiteboul viszont elárulta, a Red Bull minden eszközével igyekezett megakadályozni ezt – és végül ez vezetett odáig, hogy le tudták szerződtetni Ricciardót.

„Egy kicsit furcsa, mert végül könnyebben le tudtunk szerződni Daniellel” – mondta a Renault F1-es főnöke a Motorsport.com című portálnak nyilatkozva.

„Könnyebb volt megtenni Daniellel, mint Carlosszal, mert a Red Bull egyértelműen akadályt gördített próbálkozásaink útjába, amikor megpróbáltunk szerződést hosszabbítani Carlosszal.”

„Talán, ha a Red Bull nem erősködött volna annyira, és nem nehezítette volna meg annyira a helyzetünket Carlosszal kapcsolatban, más lett volna a végkifejlet.”

„Főleg a Francia Nagydíj idején próbálkozunk keményen, szerettük volna biztosítani Carlos jövőjét, de a Red Bull nem akarta, amihez nyilván joguk is volt.”

„Furcsa azt látni, hogy végül ők veszítettek el egy versenyzőt – és talán nem azt, akire számítottak. De ez egyfajta eredménye is annak, hogy olyan komoly ellenállást tanúsítottak, és nem engedték, hogy folytassuk Carlosszal akkor, amikor annyira érdeklődtünk iránta.”

A Red Bull végül nem azért gördített akadályt a Renault útjába, mert meg akarta tartani Sainzot, hiszen végül nem a spanyolt, hanem Pierre Gasly-t ültetik a távozó Ricciardó helyére – a spanyol pedig 2019-ben a McLarennél folytatja pályafutását.

Fotó: Red Bull Racing

Abiteboul azt mondja, a Renault-nál úgy érzik, „befejezetlen ügyük” van Sainzcal, hiszen nem ők kontrollálták a szituációt.

„Ezért is mondom azt, hogy kicsit frusztráló a dolog, kicsit bánjuk. De örülünk, hogy a McLarennél folytatja, mely csapat kétségkívül újjászületőben van.”

„Rengeteg a tennivaló a McLarennél, és meggyőződésem, hogy Carlos komoly szerepet játszhat. És nem is megy tőlünk olyan messze, hiszen a mi motorjainkat használja majd.”

„Véleményem szerint mindannyian nagyon jól kezeltük a kialakult helyzetet. Nem hiszem, hogy felégettünk magunk mögött minden hidat, ha esetleg lesz még közös ügyünk a jövőben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek