Renault: Ausztriában minket már elfelejthet a Red Bull

Fotó: Bahrain GP
Christian Horner (GBR) Red Bull Racing Team Principal, Dr Helmut Marko (AUT) Red Bull Motorsport Consultant and Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 6 April 2018.

A Renault-nál azt mondják, nem tudnak várni az Osztrák Nagydíjig azzal, hogy kiderüljön, 2019-ben is együtt dolgoznak-e majd a Red Bull Forma-1-es csapatával.

A francia gyártó eredetileg május végi határidőt szabott meg az energiaital-gyárosoknak, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig korábban még arról beszélt, a nyári szünetben szeretnének dönteni arról, hogy a Renault, vagy a Honda erőforrásait használják-e jövőre.

A szakember aztán belátta, előbb kell döntést hozniuk, nemrég pedig már úgy nyilatkozott, az Osztrák Nagydíjig mindenképpen választaniuk kell. A Milton Keynes-i alakulat a Kanadai Nagydíj, illetve a jövő hétvégi Francia Nagydíj adatai alapján szeretne dönteni – közvetlen összehasonlításokat tudnak ugyanis végezni a Honda és a Renault új fejlesztésű erőforrásaival kapcsolatban.

„Nyilvánvalóan magunkkal visszük a hétvégén gyűjtött információkat, és feltehetően a Francia Nagydíjon is gyűjtögetünk majd, és ezt követően hozunk döntést” – mondta Horner a Motorsport.com kérdésére.

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul azonban azt mondja, ez már túl késő lesz, még a következő verseny előtt döntést akarnak.

„Gyanítom, most már minden információ rendelkezésükre áll. Nem látom okát annak, miért tolnák el tovább a döntést” – mondta a szakember.

„A szabályok szerint a határidő május 15, de mi elfogadtuk, hogy ezt egy kicsit kitoljuk – tekintettel a 12 éven át tartó együttműködésre. De átléptünk egy bizonyos pontot, megtettük az ajánlatunkat. Montrealig akartak várni: a mi új motorspecifikációnkra, illetve a Hondáéra.”

„Minden információ a rendelkezésükre áll, úgyhogy nem látom okát annak, hogy tovább halogassák a döntést.”

Arra a kérdésre, hogy a Renault tud-e várni a Francia Nagydíj, illetve az Osztrák Nagydíj közti időszakig, Abiteboul így felelt: „Kétlem. Egyszerűen azért, mert el kell készülnünk a komponensekkel.”

„Már most csúszásban vagyunk, és az időzítést a Renault határozza meg, nem pedig a Red Bull. Általában beszélünk egy adott versenyhétvége után, de ez nem történt meg vasárnap este. Megvárjuk, amíg csökken bennünk a tesztoszteron, és lenyugszanak a kedélyek.”

„De nem tudunk addig az időpontig várni, amit említettek a hétvégén.”

Fotó: Red Bull Racing

Abiteboul világossá tette, szeretnék folytatni az együttműködést a Red Bull-lal, és véleményük szerint az osztrák istálló jobban járna velük, hiszen a következő években ismét vb-címért harcolhatna.

„Keményen próbálkozunk, de számunkra is elfogadhatónak kell lenniük a feltételeknek – kezdve az időzítéssel. Nem akarok dátumot említeni, hiszen akkor már aznap elkezdenének hívogatni! Van egy dátumom, ők ismerik ezt, de nem Ausztriáról beszélünk… Ausztriában mi már nem leszünk ott, közvetlenül a Hondával tárgyalhatnak.”

„Ajánlatot kértek, megkapták – ezt el kell fogadniuk a következő pár napban.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko reagált Abiteboul azon kérésére, miszerint a Francia Nagydíj előtt döntést akarnak: „Nem fogják megkapni.”

„Ausztriáig semmit sem mondhatok önöknek. Akkor már a rendelkezésünkre állnak a tények, melyekre várunk, és szeretnénk felkészülni, hogy jó döntést hozhassunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!