Megosztás:

A Renault csak egy esetben adna motort a McLarennek

Továbbra is nehéz helyzetben a McLaren.
Továbbra is nehéz helyzetben a McLaren. © McLaren

Amíg a Toro Rosso nem állapodik meg a Hondával, addig biztosan nem kapja meg a Renault erőforrásait a McLaren csapata 2018-ra.

A McLaren vezérkara mindent megtesz azért, hogy az idei szezon végén felbontsa megállapodását a Hondával az elmúlt évek folyamatos sikertelenségei után.

A wokingi gárda Monzában a Renault-val is egyeztetéseket folytatott, hiszen szeretnék a francia gyártó motorjait használni 2018-ban. A tárgyalásokban a Red Bull vezetősége is mélyen érintett, hiszen a McLaren csak akkor tudna motorszállítót váltani, ha a Toro Rosso jövőre a Renault erőforrásai helyett Honda-motorokra váltana.

Ha a Toro Rosso és a Honda közti egyezség nem jön létre, a Renault biztosan nem ad motort a McLarennek – a francia gyártó ugyanis nem akar egy negyedik csapatot is ellátni erőforrásokkal. Mindezt Cyril Abiteboul, az istálló ügyvezetője jelentette ki Olaszországban.

Bár a McLarennél abban reménykedtek, hogy sikerül meggyőzni a franciákat, a Renault-nál azon az állásponton vannak, most már túl késő van, és lehetetlen lenne kibővíteni partnerlistájukat a következő idényre, hiszen az kétségkívü a minőség rovására.

Források szerint ráadásul a McLaren igencsak nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen hiába van olyan szabály, mely kimondja, hogy valamely gyártónak muszáj lesz ellátnia a wokingi gárdát motorokkal a Honda esetleges távozása esetén, az erre vonatkozó határidő már lejárt.

Amennyiben tehát a Toro Rosso Renault-motorokkal folytatja 2018-ban, a McLaren vagy kénytelen lesz a Hondával maradni, vagy pedig egy külső motorszállítót kell találnia.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1 csapatai a versenyhétvégéken valóságos kisvárost húznak fel a versenypályák...

Hozzászólások

( komment)