A Renault elárulta, mit terveznek az FIA volt kulcsemberével - F1VILÁG.HU

A Renault elárulta, mit terveznek az FIA volt kulcsemberével

HIRDETÉS
Motor Racing - Formula One World Championship - Singapore Grand Prix - Practice Day - Singapore, Singapore

Bár januártól állományban van, egyelőre semmiféle Forma-1-gyel kapcsolatos tevékenységet nem lát el a Renault csapatánál a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) korábban komoly technikai feladatokat végző Marcin Budkowski.

A Forma-1 csapatainak körében még tavaly óriási vihart kavart, amikor kiderült, hogy a Renault leszerződtette a neves szakembert, akinek az FIA-nál betöltött pozíciója révén a mezőny valamennyi fejlesztésére rálátása volt.

A Renault végül egyezséget kötött az FIA-val, és belementek abba, hogy a szakember csak április 1-jén kezd el dolgozni az F1-es projekten.

A francia istálló F1-es főnöke, Cyril Abiteboul a minap egy interjúban elárulta, Budkowski jelenleg már állományban van a Renault-nál, ám egyelőre más tevékenységek révén próbál megismerkedni a csapattal.

A szakember leszögezte, nem azért szerződtették Budkowskit, hogy megtudják a riválisok titkait.

„Megértem a csapatok szkepticizmusát, de nem azért szerződtetünk egy olyan kaliberű szakembert, mint Marcin az ügyvezető-igazgatói pozícióba, mert tud dolgokat más istállókról” – mondta Cyril Abiteboul az Autosportnak, hozzátéve, véleménye szerint „mindenki számára rendkívül fair” mindaz, amiben megállapodtak az FIA-val Budkowski munkába állítása kapcsán.

„A képességei, a tapasztalata és a tudása miatt szerződtettük le őt. Fantasztikus önéletrajzzal érkezik az F1-en kívüli tevékenységek vonatkozásában is, és tökéletesen illeszkedik a Renault Forma-1-es projektjének építési folyamatába.”

„Nem érdekelnek minket más autók titkai, és azt gondolom, ennek remek bizonyítéka az, hogy elfogadtuk, egészen áprilisig távol tartjuk őt a kasztnifejlesztésre vonatkozó műveletektől.”

„A helyzet az, hogy január óta állományban van, de semmiféle Forma-1-es kasztnifejlesztési folyamatban nem vesz részt. Nem F1-gyel kapcsolatos munkákban lesz érdekelt, számos más versenyzéssel kapcsolatos tevékenységünkre fókuszál.”

Hirdetés

„Fontos ugyanis, hogy megismerje a Renault tágabb szervezetét is. Van egyfajta akklimatizálódási folyamat, mielőtt áprilistól elkezdhet koncentrálni a kasztnifejlesztésre, valamint a működési tevékenységekre, melyeket Enstone-ban fog végezni.”

Abiteboul hozzátette, Budkowski alapvető feladata az lesz majd a csapatnál, hogy kiegészítse és felügyelje a jelenlegi struktúrát, a Renault ugyanis azt szeretné, hogy a szakember segítségével újra bajnokesélyesek legyenek a Forma-1-ben.

„Szeretném, ha Marcin eljuttatna minket a következő szintre. Marcin feladata alapvetően az lesz, hogy egy nagyon erős középcsapatból egy topcsapattá váljon az enstone-i istálló.”

„A szervezet felépítésére fog leginkább fókuszálni, illetve a csapat működésére, hogy elérjük a 2020-21-re kitűzött céljainkat, amikor is már világbajnoki címekért akarunk harcolni.”

„Szeretném, ha Marcin felépíteni a 21. század tökéletes Forma-1-es csapatát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!