Renault: Ennél sokkal többre vagyunk képesek!

Fotó: Renault
Nico Hulkenberg (GER) Renault F1 Team RS19. Azerbaijan Grand Prix, Sunday 28th April 2019. Baku City Circuit, Azerbaijan. Hülkenberg
A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul biztos benne, a francia istálló „sokkal többre” képes annál, mint amit a 2019-es szezon első versenyein mutatott.

Az enstone-i gárda nagy reményekkel várta az új idényt, bízva abban, hogy sikerül közelebb kerülniük a három topcsapathoz.

Ehhez képest az eddigi versenyek kiábrándítóan alakultak a Renault számára, a csapat jelenleg csak a 7. helyet foglalja el a konstruktőri tabellán.

Cyril Abitbeoul mindazonáltal biztos benne, nem tudták még megmutatni azt, hogy mire képesek, és bízik abban, hogy hétvégén, Barcelonában sikerül összekapniuk magukat.

„A 2019-es Forma-1-es szezon európai szakaszának kezdete egy lehetőség arra, hogy újrakezdjük” – mondta a szakember.

„Összességében nehezen indult az év, és az Azeri Nagydíjon várakozásokon alul teljesítettünk. Tudjuk, hogy sokkal többre vagyunk képesek ennél, és tiszta hétvégéket és versenyeket kell célul kitűznünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból.”

„Ehhez pedig minden területen dolgoznunk kell: a kasztnin, a motoron, a versenypályán és azon kívül is. És dolgoznunk kell a versenyzőkkel közösen, hogy lehetővé tegyük számukra, hogy megmutassák képességeiket. Rendkívül motiváltak vagyunk, és Spanyolországban szeretnénk teljesen összeszedni magunkat.”

„Tudjuk, hogy szoros a középmezőny, de ez lehetőségeket is kínál. Láthattuk, hogy a szerencse forgandó, szóval kiéhezve érkezünk meg Barcelonába, bízunk abban, hogy végre elkezdődik az idényünk.”

A legtöbb csapathoz hasonlóan a Renault is számos újítást bevet majd hétvégén. Ezekről Nick Chester, az istálló technikai igazgatója beszélt.

„A legtöbb csapat így tesz majd, de nekünk számos fejlesztésünk lesz. Lesznek aerodinamikai elemek az első szárnyon, illetve az autó hátulján is” – magyarázta. „Emellett mechanikai változtatásokat is elvégzünk, hogy javítsunk az autónk egyensúlyán.”

„Jelenleg egyfajta fejlesztési verseny folyik a csapatok között, de keményen nyomjuk, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autónkból minden hétvégén.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!