Renault: Három évbe is beletelhet a siker - F1VILÁG.HU

Renault: Három évbe is beletelhet a siker

HIRDETÉS

Akár három évbe is beletelhet, mire a Renault új gyári csapata versenyképes tud majd lenni a Forma-1-ben – ezt nyilatkozta a francia gyártó elnöke, Carlos Ghosn.


Akár három évbe is beletelhet, mire a Renault új gyári csapata versenyképes tud majd lenni a Forma-1-ben – ezt nyilatkozta a francia gyártó elnöke, Carlos Ghosn.

A Renault pénteken jelentette be, hogy a Lotus Forma-1-es csapatának átvételével 2016-tól gyári csapatként folytatja szerepvállalását a száguldó cirkuszban.

A Lotus 2015-ben hatodikként zárta a konstruktőri bajnokságot, az istálló azonban nem a Renault, hanem a Mercedes V6-os motorjait használta, mely jóval versenyképesebb volt a franciák aggregátjánál.

Carlos Ghosn elárulta, pontosan tudja, hogy időbe telik majd, míg sikeresek tudnak lenni az F1-ben.

„A csapatunk motivációját figyelembe véve azt hiszem, beletelik majd három évbe is, mire versenyképesek leszünk” – mondta a Renault elnöke a Le Figaro című lapnak.

„Emellett fejlesztjük majd szerepkörünket motorpartnerként is, bár csak a saját csapatunk érdekeit figyelembe véve. Elsősorban most a Red Bull miatt mondom ezt.”

A szakember elárulta, fontolóra vették a Forma-1-ből való teljes kivonulást, és hozzátette azt is, motorszállítóként egyszerűen nem érte volna meg a sportban maradni.

„Beszállítóként egyszerűen nem térül meg eléggé a dolog. A TV-s bevételek elosztása most jóval kedvezőbb, mint 2009-ben. És gondoltunk a Renault történelmére is. 40 éve a Renault-t kapcsolatba hozzák a Forma-1-gyel. A Forma-1-es győzelmek és címek tekintetében a második gyártó vagyunk a Ferrari mögött, megelőzve a Mercedest.”

„A Renault-nak lételeme a versengés, és azt is elmondhatom, a Forma-1-ben érdekeltek is mennyire ragaszkodnak a Renault-hoz, legyenek akár az FIA, a FOM, vagy néhány riválisunk emberei.”

Hirdetés

A Renault várhatóan januárban árul el további részleteket jövőbeli F1-es szerepvállalásáról.

„Néhány hetet még várni kell. 2016 januárjában elárulunk majd néhány dolgot a szervezetről, a célokról, a versenyzőkről, a stratégiákról és a partnerekről.”

A Lotus csapata még korábban Pastor Maldonadót, valamint Jolyon Palmert szerződtette a 2016-os idényre, ám Ghosn szavai arra engednek következtetni, hogy az enstone-i gárda jövő évi versenyzőpárosa még korántsem végleges.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!