Renault: Idén biztosan nem fog versenyezni Kubica - F1VILÁG.HU

Renault: Idén biztosan nem fog versenyezni Kubica

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

Idén egészen biztosan nem fog versenyzési lehetőséget kapni a Renault Forma-1-es csapatától Robert Kubica – ezt a francia istálló ügyvezetője, Cyril Abiteboul jelentette ki nemrég.

Kubica a Renault-nak köszönhetően két alkalommal már tesztelt F1-es autót idén: a Lotus 2012-es modelljével róhatta a köröket Valenciában és a Paul Ricard versenypályán.

A lengyel versenyző jövő héten pedig már a csapat 2017-es autójával tesztelhet, méghozzá a Magyar Nagydíjat követően, a Hungaroringen.

A pletykák szerint a Renault-nál abszolút számolnak Kubicával, így nem kizárt, hogy jövőre visszatérhet a Forma-1-be, sőt, a legvadabb híresztelések szerint akár már a nyári szünet után átveheti Jolyon Palmer helyét a csapatnál.

Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője azonban kijelentette, egyelőre még nem terveznek Kubicával, de a lengyel opció lehet 2018-ra.

„Továbbra is támogatjuk Jolyont – semmiféle tervünk nincs a cserére” – szögezte le a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„Az való igaz, hogy Robert esetében úgy érezzük, a tesztek után kicsit jobban meg kell vizsgálnunk a dolgot. Teszteltünk a 2012-es autóval, de emellett egyéb dolgokat is elvégeztünk – orvosi vizsgálatokat, szimulátoros munkákat, de ezeket nem akarom részletezni.”

„Igaz, hogy szeretnénk megtudni, mennyire reális annak a lehetősége, hogy Robert ismét modern F1-es autót vezessen, és akár versenyezzen vele. Az utolsó lehetőség erre a magyarországi teszt, mi pedig élünk ezzel. De ez sokkal inkább olyasvalami, ami közép- vagy hosszú távra szól.”

„Nem egy rövid távú tervről beszélünk, és nem egy rövid távú dolog a versenyzői felállásunkkal kapcsolatban sem.”

Hirdetés

Abiteboul világossá tette, ha Kubica jó tempót mutat a hungaroringi teszten, az sem jelenti azt, hogy esélye lesz a Renault ülésére 2018-ra.

„Robert esélyes lehet 2018-ra, de még mielőtt valóban esélyesként tekintünk rá, látnunk kell, mennyire birkózik meg ezekkel a nagy leszorítóererejű, erős autókkal. Az az autó ugyanis, amit eddig vezetett, egyáltalán nem reprezentatív.”

„Őszintén szólva, még ha jól is teljesít, az sem jelenti azt, hogy rögtön mellette döntünk 2018-ra, mert több dolgot kell szem előtt tartanunk.”

A szakember hozzátette, Palmerrel is beszéltek Kubicáról, és megnyugtatta a brit versenyzőt, hogy nincs veszélyben a helye.

„Mondtam neki, hogy Robert nem jelent közvetlen fenyegetést. Vizsgáljuk az opcióinkat 2018-ra, és Jo is egy opció lehet a következő idényre. A saját kezében a sorsa. Annak, amit Roberttel csinálunk, sem köze ahhoz, amit Jo csinál ezen a hétvégén, vagy a nyári szünet után. De Spában biztosan nem lesz versenyzőcsere, mert olvastam ilyen sztorikat is.”

„Megerősíthetem, hogy Jo fog vezetni Spában is – és a tervünk az, hogy egészen az idény végéig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!