Megosztás:

Renault: Le a kalappal Sainz előtt

Sainz pontot szerzett a Renault-nak Austinban.
Sainz pontot szerzett a Renault-nak Austinban. © Renault Sport F1 Team

Parádés teljesítményt nyújtott Austinban a Renault csapatával első versenyét teljesítő Carlos Sainz – a spanyol tehetség értékes pontokat szerzett a francia istállónak.

Sainz a Toro Rossótól érkezett a Renault-hoz a szezon utolsó 4 versenyére, és rögtön első versenyén pontokat szerzett, hiszen a 7. helyen ért célba.

„Azt gondolom, figyelemreméltó munkát végzett” – mondta a Motorsport.com kérdésére Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1-es főnöke.

„Nem könnyű dolog csapatot váltani az évad közepén. Az F1 történetében előfordult már korábban is, hogy nem alakult ilyen jól a dolog más csapatok esetében. Ez egy olyan csapatváltás volt, amit már nagyon vártunk. Rengeteg felkészülés előzte meg. Nem volt könnyű dolgunk a szuzukai, illetve az austini verseny között lerendezni a dolgot.”

„Rengeteg minden zajlott, szóval minden elismerésünk felé és a csapat felé is, hogy ilyen remek munkát tudtak végezni együtt.”

Sainz Austinban 6 pontot szerzett, ennek hála pedig a Renault közelebb tudott kerülni a Toro Rossóhoz az összetett versenyben.

A spanyol a verseny végén még Esteban Oconhoz is közel tudott kerülni, végül azonban a csapat arra kérte, vegyen vissza a tempóból, mert fogytán volt üzemanyaggal.

„Nagyon közel volt a tökéleteshez ez a hétvége” – mondta elégedetten Sainz.

„Az első kört lazára akartam venni, hogy megbizonyosodjak arról, teljesíteni tudom a távot. Nem akartam semmi őrültséget csinálni.”

„Onnantól kezdve pedig csak fokoztam a tempót, és elkezdtem támadni a Force Indiákat. Egyiket meg is előztem, és elkezdtem üldözni Estebant, de a csapat szólt, hogy adjam fel, mert fogytán volt az üzemanyag.”

„Nagyszerű hétvége volt. Köszönöm az egész csapatnak, hogy már rögtön otthon érezhettem magam.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Ígéretes név, karizmatikus forma: bátran kijelenthető, hogy a négyajtós Megane a típuscsalád...

Hozzászólások

( komment)