A Renault kevesebb forrásból gyűrné le a topcsapatokat - F1VILÁG.HU

A Renault kevesebb forrásból gyűrné le a topcsapatokat

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A Renault Forma-1-es csapata annak ellenére szeretné legyőzni a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt, hogy költségvetését és forrásait tekintve ezen topcsapatokhoz képest mindössze 85 százalékban tud felnőni.

A francia istálló nagy célokat tűzött ki maga elé az elkövetkezendő évekre: szeretne újra világbajnoki címeket nyerni gyári csapatként.

A Renault ennek érdekében folyamatosan igyekszik javítani infrastruktúráján, és az elmúlt időszakban több mint 100 új szakembert szerződtetett.

Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője elárulta, a fejlődés 2018-ban tovább folytatódik.

„Alapvetően azzal a kihívással néz szembe a csapatunk – beleértve mindenkit, még engem is –, hogy a jövőben középtávon versenyezni tudjunk a topcsapatokkal, habár azok forrásaihoz mérten csak 85 százalékosak vagyunk” – mondta a szakember.

„Ez a büdzsére, illetve a létszámra is értendő. Nem próbálom beérni ebben a tekintetben a Mercedest vagy a Red Bullt, csak hogy a számok stimmeljenek. Arra törekszem, hogy hatékonyabban csináljuk azt, amit ők – a Renault mindig is ennek megfelelően dolgozott a Forma-1-ben.”

„Tovább fogjuk folytatni a fejlődést, de egy kicsit visszaveszünk a tempóból, mert őszintén szólva az elég meggyőző. Meggyőző, ugyanakkor mindenki számára nehezen kezelhető. Azt gondolom, egy kicsit le kell lassítanunk, és látnunk kell, mi működik és mi nem. Meg kell határoznunk a csapat erősségeit és gyengeségeit.”

„Arra törekszem, hogy jól meghatározzuk, mi az, ami fenntartható a csapat számára közép- és hosszú távon anélkül, hogy negatívan befolyásolnánk esélyeinket arra vonatkozóan, hogy 2020-ra vagy 2021-re a világbajnoki címért harcoljunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!