A Renault magabiztos a problémás zárónap ellenére

Fotó: Renault
Fotó: Renault

Frusztrálóan ért véget a tesztidőszak a Renault Forma-1-es csapata, a francia istállónál azonban nem csüggednek: a csapat optimistán várja a két hét múlva esedékes szezonnyitót.

A Renault eredetileg Carlos Sainzot és Nico Hülkenberget is autóba ültette volna pénteken, ám miután Sainzot délelőtt váltóhiba hátráltatta, német csapattársa végül nem dolgozhatott a zárónapon.

Sainz is kénytelen volt kihagyni a délelőtt nagy részét, és végül 45 kör megtételét követően a 3. helyen zárt.

A spanyol versenyző azt mondja, bár jobb lett volna többet dolgozni az utolsó tesztnapon, úgy érzi, az autóval elégedettek lehetnek.

„A nap nagy része frusztráló volt számomra és a csapat számára, de ez még nem árnyékolja be az egyébként produktív barcelonai teszthetünket” – mondta az ifjú spanyol.

„Az utolsó pár órában sikerült dolgoznunk a lágyabb gumikkal, és az autó igazán jónak tűnt. Bizonyos szempontból jó, hogy most voltak ezek a problémák, nem pedig akkor, amikor még jobban fáj. Pozitív érzésekkel várom az új idényt, és alig várom már, hogy ott legyünk az Albert Parkban.”

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es főnöke hozzátette, nagyon eredményes tesztnapokon vannak túl, így magabiztosan várják az Ausztrál Nagydíjat.

„A két teszthét során sikerült elvégeznünk majdnem a teljes tervezett programot, néhány figyelemreméltó eredménnyel” – mondta a szakember.

„Úgy érezzük, az autó kezelése kiváló, ami előrelépés tavalyhoz képest. Viszont Ausztráliáig várnunk kell, hogy kiderüljenek az erőviszonyok.”

„Frusztráló, hogy ilyen kevés kört tudtunk megtenni pénteken, de ezeknek az autóknak a komplexitása azt jelenti, hogy a kis problémákat is idő kijavítani. Most egy váltón belüli szenzorprobléma áldozatai lettünk, és mivel még az év korai szakaszában járunk, korlátozott mennyiségű tartalékalkatrésszel kellett újra összerakni a váltót.”

„Kár, hogy így ért véget az egyébként igencsak produktív kéthetes teszt, de most nekivághatunk Melbourne-nek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek