Renault: Május 31-ig kell döntenie a Red Bullnak - F1VILÁG.HU

Renault: Május 31-ig kell döntenie a Red Bullnak

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Május 31-ig szabott határidőt a Red Bull Forma-1-es csapatának a Renault, hogy eldöntse, szeretné-e folytatni együttműködését a francia gyártóval a 2019-es évadban.

Az osztrák istálló jelenleg érvényes szerződése a szezon végén lejár, a hírek szerint pedig jó esély van rá, hogy a Red Bull 2019-re Honda-motorokra vált.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója nemrég már egyeztetett is erről a japán gyártóval, az F1VILÁG pedig úgy tudja, a tárgyalások a hétvégi Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában tovább folytatódnak.

A Renault szívesen folytatná partnerségét a Red Bull-lal, ám mihamarabb tudni szeretné, milyen utat választ a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő istálló.

„Ez a tizenkettedik közös idényünk a Red Bull-lal, nagyszerű dolgokat értünk el együtt” – mondta Cyril Abiteboul, a franciák F1-es főnöke. „Ezért nyitottak vagyunk mindenre.”

„De a leglényegesebb dolog az időzítés. Muszáj meghatároznunk valamit, mert szükségünk van némi időre a tervezéshez és a gyártáshoz. Május 31. után már nem tudjuk garantálni, hogy motorokat tudunk szállítani 2019-re.”

A csapatoknak egyébként május 15-ig értesíteniük kell a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) arról, hogy milyen motorokkal kívánnak nekivágni a következő idénynek, ezt azonban a testület meglehetősen rugalmasan kezeli – tavaly például a McLaren, illetve a Toro Rosso motorokkal kapcsolatos döntése is jóval később született meg.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a minap úgy fogalmazott, ígéretesek a Honda törekvései.

„A Honda győzni akar, és hihetetlen infrastruktúrával rendelkezik. És a japánok financiális szempontból is képesek nagy dolgokat elérni” – mondta a szakember.

Hirdetés

„Tudjuk, hogy az az út, amelyre ráléptek a McLarennel, nem volt megfelelő. Minden erőforrásukat fel kell használniuk ahhoz, hogy a lehető legsikeresebb erőforrással álljanak elő.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnök mindazonáltal nem zárta ki, hogy Renault-motorokkal folytatják.

„A franciák nyilván nagyon keményen dolgoznak, a partnerségünk pedig meglehetősen hullámvasútszerűen alakult” – mondta. „Néha egy kicsit jobban imádjuk egymást, máskor kevésbé.”

„Most rendben van a dolog, a Renault fejlődik. De 10 év után először lehetőségünk van arra, hogy döntést hozzunk arról, milyen motorokkal folytatjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!