Renault: Meggyőztük Räikkönent a visszatérésről - F1VILÁG.HU

Renault: Meggyőztük Räikkönent a visszatérésről

HIRDETÉS

A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier szerint Kimi Räikkönen visszatérése nem csak a brit-francia alakulatnak, de a Forma-1-nek nagyszerű hír.


A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier szerint Kimi Räikkönen visszatérése nem csak a brit-francia alakulatnak, de a Forma-1-nek nagyszerű hír.

Mint ismert, a finn versenyző két évre szóló megállapodást írt alá a jövőre már Lotus néven futó alakulattal, így jövőre vele együtt összesen hat világbajnok versenyezhet a királykategóriában.

Boullier úgy véli, Räikkönen azért írta alá szerződését a csapattal, mert lenyűgözte mindaz, amit a Renault kínált neki.

„Ez remek hír a sportnak, és természetesen remek hír csapatunknak is” – mondta a francia szakember. „Stratégiailag rendkívül jó, hogy van egy nagy név az istállón belül, egy rendkívül magas színvonalú versenyző, aki bajnoki címet nyert a Forma-1-ben.”

„Elkötelezett az iránt, hogy nálunk versenyezzen, és rendkívül jó karakter, aki óriási tapasztalattal bír, hiszen korábban a McLarennél és a Ferrarinál is megfordult. Ráadásul az a tény, hogy egy olyasvalaki, mint Kimi aláírt hozzánk, jól mutatja, hogy az a csomag, amit kínálni tudtunk, elég jó – valójában meggyőztük Kimit arról, hogy visszatérjen a Forma-1-be.”

Boullier elárulta, folyamatosan azon dolgoznak, hogy a csapat minél erősebbé váljon a jövőben – céljuk természetesen nem más, minthogy az élmezőnyben harcoljanak az elkövetkező években.

„Számos dolgot fog még bejelenteni a csapat hamarosan, a következő hetekben és hónapokban. Ne felejtsük el, hogy a gárda jelenlegi identitása csak néhány éves, és világos, hogy volt néhány stratégiai beruházásunk, mint például a szélcsatorna, a CFD-technológia, illetve az olyan létesítmények, mint amilyen a szimulátor is.”

„A csapat erősítésén dolgozunk azzal, hogy néhány kulcsfontosságú szakember érkezik hozzánk. Néhányan már csatlakoztak, néhányukat pedig még csak most fogjuk bejelenteni. Viszont ennél többet nem mondhatok még, mert közülük páran jelenleg alkotói szabadságukat töltik.”

„Jövőre emellett a pálya mellett dolgozó létesítményeink is megújulnak. Vadonatúj mérnök kamion áll majd rendelkezésünkre, a garázs új infrastruktúrát kap, mely természetesen image-ünkre is hatással lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!