Megosztás:

A Renault motorja a Mercedes szintjére érhet idén

Magabiztosan várják az új szezont a Red Bullnál.
Magabiztosan várják az új szezont a Red Bullnál. © Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, ha motorpartnerük, a Renault képes lesz olyan nagyot fejlődni a télen, mint tavaly, akkor 2017-ben képesek lesznek harcba szállni a Mercedesszel.

A francia gyártó V6-os erőforrása 2014-ben és 2015-ben igencsak kiábrándítóan teljesített, 2016-ra azonban úgy a megbízhatóság, mint a teljesítmény tekintetében sikerült jelentős fejlődést elérni.

A Red Bull ennek köszönhetően a második helyen zárta a konstruktőri bajnokságot tavaly, idén pedig szeretnék megszorongatni a Mercedest.

„A Renault nagyon keményen dolgozik” – mondta Horner.

„Ha sikerül olyan fejlődést elérniük, mint tavaly télen, motorszabályok stabilitása miatt az erőviszonyok elkezdhetnek kiegyenlítődni. És mivel a karosszéria remélhetőleg idéntől komolyabb szerepet játszik, még jobban kiegyenlítődhetnek a dolgok.”

„De mindez csak feltételezés, amíg nem tudjuk, mijük van a többieknek. Minden, amit tehetünk, hogy a lehető legjobban dolgozunk, a többiek miatt pedig ráérünk majd Melbourne-ben aggódni.”

A Red Bull tavaly, szezon közben komoly fejlődést tudott felmutatni, Horner pedig igencsak bizakodó emiatt.

„Kis várakozásokkal vágtunk neki az idénynek, és úgy tűnt, komoly kihívás lesz a legjobb 5-be kerülni a konstruktőri tabellán. Szóval az, hogy végül a 2. helyen végeztünk, az egyéni tabellán pedig a 3-on, nyertünk két futamot, pole-t szereztünk Monte-Carlóban, 16-szor dobogóra álltunk, és Ricciardo révén minden versenykört teljesítettünk, ezzel 100 százalékos megbízhatóságról tettünk tanúbizonyságot, elképesztő fejlődést jelent.”

„És bár 2017-re új szabályok lesznek, melyek mindenki számára ismeretlen tényezőt jelentenek, rengeteg előnyt és pozitívumot tudunk magunkkal vinni 2016-ból.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Bemutatkozik a Forma-E-ben a Haas F1-es csapatától távozni kényszerülő Esteban Gutiérrez.

Hozzászólások

( komment)