Verstappen vs. Ocon

A Renault-nak nehéz lesz legyőznie partnercsapatait 2018-ban

Fotó: Renault Sport F1

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Alain Prost szerint 2018-ban még könnyen előfordulhat, hogy partnercsapatai, a Red Bull és a McLaren legyőzik a Renault-t.

A francia istálló jövőre gyári csapata mellett a Red Bullt és a McLarent is ellátja erőforrásokkal, a Renault tanácsadójaként tevékenykedő Prost pedig biztos abban, nem lesz könnyű felülkerekedni ezen a két istállón.

„Számomra viszont ez a nyomás pozitív – még ha nagyon nehéz is” – mondta a volt F1-es versenyző az Auto Motor und Sportnak.

„A gyári csapat ismét két kiváló csapat ellen száll harcba, ahol az a szervezet, melynek felépítésén a Renault még dolgozik, már stabilan működik.”

„És mindkét csapatnak élversenyzői vannak – talán a legjobbak.”

„Papíron tehát nem tudjuk megverni a Red Bullt és a McLarent.”

Prost elismerte, a Renault-nál csalódottak amiatt, hogy nem sikerült megszerezniük a konstruktőri ötödik helyet.

„De jövőre jobbak leszünk. És a partnercsapatainkkal való összehasonlítás segíteni fog minket a tapasztalatszerzésben, hogy még közelebb kerülhessünk a topcsapatokhoz. Sokáig itt leszünk még, szóval fontos, hogy minden évben fejlődjünk. Elvégre ha nyerni akarunk, mindenkit le kell győznünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Videó: Ricciardo bejáratta a Renault-t

Barcelonában pályára vitte a Renault 2019-es Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a francia istállóhoz.

Riportfilm a Renault F1-es autóbemutatójáról

Kedden mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Renault csapata. Az RS19-es modellről Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo rántotta le a leplet. A prezentációról exkluzív riportfilmet készítettünk!

Friss hírek