Renault: Ne minket hibáztassanak Ocon helyzete miatt! - F1VILÁG.HU

Renault: Ne minket hibáztassanak Ocon helyzete miatt!

HIRDETÉS
A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul azt mondja, nem őket kellene hibáztatni azért, hogy Esteban Oconnak nem jutott hely a 2019-es szezonra.
Fotó: Force India

A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul azt mondja, nem őket kellene hibáztatni azért, hogy Esteban Oconnak nem jutott hely a 2019-es szezonra.

Ocon jó eséllyel nem lesz ott az F1-es mezőnyben jövőre, habár sokáig úgy tűnt, 2019-ben a Renault-nál folytathatja pályafutását. A francia istálló azonban végül úgy döntött, Daniel Ricciardót szerződteti le Nico Hülkenberg mellé.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke még Szocsiban elárulta, nagyon csalódott, mert „kezet ráztak” a Renault vezetőségével, és megállapodtak Ocon szerződtetésében.

„A szerződés készen állt, és kézfogással biztosítottuk, hogy nem engedjük el egy másik csapathoz – és erre a kézfogásra alapozva született meg a döntés. De végül ez a megállapodás nem történt meg” – mondta Wolff.

„Ha komoly csapatok, vagy szervezetek megállapodnak valamiben, bízol abban, hogy ezek a dolgok úgy is lesznek.”

Ocon a McLaren ülésére is jó eséllyel pályázott, amikor azonban Wokingban megtudták, hogy a francia pilóta a Renault-hoz szerződik, ők úgy döntöttek, leszerződtetik Carlos Sainzot a következő idényre.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul szerint nem fair őket hibáztatni azért, mert Oconnak nem jut hely 2019-re.

„Azt gondolom, hogy Esteban a körülmények áldozata lett, és úgy gondolom, hogy a Renault-nak ebben csak kis szerepe van” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„Mi is tényező vagyunk, de csak egy kis tényező. És azt gondolom, ezt nem szabad eltúlozni. Nem szabad elfelejteni a Mercedes döntését sem a versenyzőpárosával kapcsolatban. Nem szabad elfelejtenünk a Force India helyzetét sem, és azt a szerepet sem, amit a Mercedes játszott a Force India körül kialakult helyzetben.”

Hirdetés

A kézfogással kapcsolatban Abiteboul elárulta: „Nem akarok hozzátenni semmit, mert soha nem fog véget érni ez a történet.”

„Úgy látom, Toto talán most először küszködik valamivel a Forma-1-ben, küszködik egy helyzettel. Soha nem tagadtam, hogy nagyon érdeklődtünk Esteban iránt, és a jövőben is érdeklődni fogunk iránta.”

„De azt elmondhatom, hogy a szerződés nem volt aláírva. Máskülönben Toto harcba szállt volna. De hangsúlyozom, nem szabadna eltúlozni a Renault szerepét Esteban helyzetével kapcsolatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!