Renault: Nehezebben alakult a szezon, mint vártuk - F1VILÁG.HU

Renault: Nehezebben alakult a szezon, mint vártuk

HIRDETÉS

Az elmúlt években a Renault csupán motorszállítóként volt jelen az F1-ben, a tavalyi év második felében azonban döntés született arról, hogy a Lotus csapatát átvéve 2016-ban már gyári istállóként folytatják.


Az elmúlt években a Renault csupán motorszállítóként volt jelen az F1-ben, a tavalyi év második felében azonban döntés született arról, hogy a Lotus csapatát átvéve 2016-ban már gyári istállóként folytatják.

Az elmúlt években a Renault csupán motorszállítóként volt jelen a Forma-1-ben, a tavalyi év második felében azonban döntés született arról, hogy a Lotus csapatát átvéve 2016-ban már gyári istállóként folytatják szereplésüket a sorozatban.

A Renault elnöke, Carlos Ghosn már akkor úgy fogalmazott, átmeneti év lesz az idei, és a szezon eddig eltelt részében elért eredmények is ezt támasztják alá: a csapat mindössze 7 pontot gyűjtött 15 versenyen.

Noha számítottak a küszködésre, Cyril Abiteboul elárulta, nehezebben alakult az idény, mint várták.

„Be kell vallani, ez a szezon sokkal nehezebb volt, mint vártuk, és bizonyos tekintetben ismét láthattuk, a Forma-1 milyen gyorsan fejlődik” – mondta a szakember.

„Az autó, amit idén használunk, nem idei, többé-kevésbé 2014-15 telén tervezték, amihez hozzájött még az is, hogy az utolsó pillanatban bele kellett erőszakolnunk a Renault-motort. Szóval volt túl ideális a helyzet. Viszont nem gondoltunk arra, hogy 18 hónap alatt ekkora különbség lesz a mi autónk, illetve a többieké között. Talán egy kicsit naivak voltunk, de mostanra ezt már magunk mögött hagytuk.”

„Ami fontos, hogy továbbra is leszegett fejjel dolgozzunk, optimisták legyünk, és megpróbáljuk fenntartani a motivációt a csapaton belül a következő idény előtt, és jó irányba folytassuk a munkát.”

A szakember elárulta, bár szeretnék legyűrni a Haas csapatát az idei bajnokságban, erre nem sok esélyük lesz.

„Ami az év végi célokat illeti, jó lenne, ha harcolni tudnánk a konstruktőri 8. helyért – csak ezt az egy pozíciót célozhatjuk meg. Véleményem szerint ez nehéz feladat lesz, hiszen látjuk, milyen csomagja van a Haasnak – sokkal versenyképesebb, mint a Renault-é.”

Hirdetés

„Nem tudom, hogy tudunk ennyi pontot szerezni, de csak ez lehet a célunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!