A Renault nem akar egy frusztrált Alonsót a csapatába - F1VILÁG.HU

A Renault nem akar egy frusztrált Alonsót a csapatába

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul szerint Fernando Alonso számára még túl korai volna a francia istállóhoz szerződni, az ugyanis 2018-ban még nem fog világbajnoki babérokra törni.

Alonso szerződése az idei szezon végén jár le a McLarennél, és az elmúlt évek sikertelensége okán jó esély van arra, hogy a spanyol nem hosszabbít a patinás istállóval.

Alonso állítólag többször is egyeztetett a Renault vezetőségével, korábban pedig úgy fogalmazott, több ajánlatot is kapott a következő idényre.

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul szerint Alonso hibát követne el, ha pusztán múltbéli közös sikereik alapján akarna hozzájuk szerződni.

„A válaszom Fernandónak mindig ugyanaz lesz. Először is, ő egy nagyszerű csapat tagja, mely szerintem most számos stratégiai döntés meghozatalának kellős közepén jár” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„Másodsorban pedig fontos, hogy a saját időzítésére is odafigyeljen, és megnézze más csapatok időzítéseit. A dolgoknak passzolniuk kell, hogy sikeres együttműködés születhessen – nem csak azért kell az együttműködésre törekedni, mert korábban eredményesek voltak együtt.”

„Aggódunk a jövő miatt. Megvan a saját dinamikája, és szerintem sürgősen szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy a világbajnoki címért harcolhasson. Mi pedig tudjuk, hogy nekünk még időbe fog telni, mire olyan autóval állunk elő, mely képes erre. Világos, hogy nem szeretnénk egy frusztrált Fernandót egy Renault-ban – ez kétségtelen.”

A Renault-val kapcsolatban nemcsak Alonso, hanem Sergio Perez, Carlos Sainz, Esteban Ocon, illetve Robert Kubica neve is felmerült.

Abiteboul kifejtette, utóbbi versenyzővel kapcsolatban további válaszokra lesz szükségük, hogy számolni tudjanak vele a 2018-as pilótapárosra vonatkozó döntéssel kapcsolatban. A Renault mindazonáltal nincs könnyű helyzetben, hiszen a jelenlegi szabályok közepette nehéz teszteken kipróbálni a lengyel versenyzőt.

Hirdetés

„Ha nem lenne korlátozás, sokat tehetnénk azzal, hogy több tesztet szervezünk, de ugyanez igaz arra a rengeteg fiatalra, akik próbálnak bekerülni az F1-be. Van egy megszorítás, és ez nem fog változni Robert miatt.”

„Szóval látnunk kell, hogy az az időzítés, ami a vele való munkára vonatkozik részünkről, működni tud-e a paddock többi résztvevőjének időzítésével. Számos bejelentés volt már, és lesz is a következő két-három hétben, nekünk pedig fel kell szállni erre a vonatra.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Abiteboul cáfolta, hogy Kubica egy vészmegoldás lenne a Renault számára.

„Soha nem fogom Robertet B- vagy C-tervnek nevezni. A legfőbb kérdés, hogy tud-e újra az F1-ben versenyezni? Ha a válasz egy egyértelmű igen, akkor talán önök sem kérdeznék tőlem ezt. De sajnos még nem világos.”

„Sokan érdekesek lehetnek. Az, hogy az autónk többé-kevésbé a negyedik leggyorsabb a mezőnyben, még több lehetőséget kínál nekünk, mint talán kezdetben gondoltuk.”

„Sokkal vonzóbbnak tűnünk, szóval az idő nekünk játszik. Több időnk van, és meg szeretnénk vizsálni minden lehetőséget.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!